Teknoloji

Apple ofise geri dönüş planını artan COVID vakaları nedeniyle erteledi

apple ofise dönüş park

Bloomberg’e göre Apple, Delta varyantının neden olduğu COVID vakalarındaki artış nedeniyle zorunlu tuttuğu yüz yüze çalışmaya dönme planını erteliyor. Şirket, eylül ayı başlarında ofislerine dönmek için bir yol haritası hazırlamıştı ve çalışanların haftada en az üç gün gelmesi bekleniyordu. Ancak şimdi mevcut durumun “en erken Ekim ayına kadar en az bir ay” uzatıldığı bildiriliyor.

Apple’ın ofislere dönüş hedefi bazı çalışanları arasında tartışma yarattı. Binlerce “uzaktan çalışma savunucusu” için oluşturulmuş dahili bir Slack kanalında buluşan çalışan bir grup çalışan, CEO Tim Cook’a ve Apple’ın geri kalanına gönderilen bir mektupta, şirketin daha esnek bir evden çalışma politikası benimsemesi gerektiğini savunmuştu. Apple’ın perakende ve insandan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Deirdre O’Brien, “Kültürümüz ve geleceğimiz için yüz yüze işbirliği esastır” diyerek talebe yanıt vermişti.

Apple, pandemi öncesinde uzaktan çalışma kavramına karşı soğuk davranmasıyla biliniyordu. Çalışanların haftada iki gün evden çalışmasına izin vermek şirket için büyük bir değişiklik olsa da, diğer Silikon Vadisi devleri çalışanlarına nereden çalışabilecekleri konusunda daha fazla seçenek sunuyor. Örneğin Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, geçen yıl şirketin yaklaşık yarısının önümüzdeki beş ila on yıl içinde kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçtiğini öngördüğünü söylemişti. Google, ofisleri tekrar açıldığında çalışanların yüzde 20’sinin uzaktan çalışmaya bağlı kalmasını beklediğini kaydetmişti.

Şimdiyse Apple, artan COVID vakalarına yanıt olarak planlarını değiştiren ilk şirketlerden biri olmuş gibi görünüyor. Bloomberg’e göre, çalışanlara yüz yüze çalışmak amacıyla ofise dönmeleri beklenmeden en az bir ay önce gerekli bilgilendirme yapılacak.

İLGİLİ HABERLER