Teknoloji

Apple ofise dönüş sürecini yavaşlatıyor

apple ofise dönüş park
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ofis personelinin ofise dönüşü için uyguladığı hibrit politikayı yavaşlatma kararı aldı. Şirket tarafından çalışanlara gönderilen açıklamada, pilot program kapsamındaki çalışanların haftada iki gün ofise gelmeye devam edebileceği belirtildi.

Buna ek olarak, pilot programa dahil olan ve ofise gelmekten rahatsızlık duyan personelin uzaktan çalışmayı sürdürebileceği de ifade edildi.

Apple’ın COVID-19 ekibi, süreçle ilgili kararların test pozitiflik ve hastaneye yatış oranları gibi lokal veriler doğrultusunda alındığının altını çizdi. Ofise gelenlerin toplantı odalarında, koridorlarda ve asansörlerde maske takmasının zorunlu olduğu hatırlatılırken, ABD’deki 100 mağazada da maske zorunluluğunun geri döndüğü açıklandı.

Cupertino merkezli şirketin açıklaması, ofise dönüş politikasına karşı çıkan Apple çalışanlarının dile getirdiği itirazlara doğrudan değinmiyor. Ancak ofise dönüş sürecine geçici olarak bir esneklik getirilmesi, bu taleplerle örtüşüyor. CEO Tim Cook hibrit modeli neredeyse bir yıl önce açıklamış, ancak COVID-19 vakalarında dönem dönem yaşanan artışlar bu politikanın 2022’den önce uygulanmasının önüne geçmişti. Apple’ın süreci yavaşlatma kararında hangi veri ve trendlerin etkili olduğu açıkça belirtilmese de, maske kullanımı ve uzaktan çalışmanın uzatılması, COVID-19 vakalarının arttığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER