Teknoloji

Apple’dan ofise dönüş için yeni tarih

apple ofise dönüş park

Çok sayıda erteleme ve bazı “hatalı” başlangıçların ardından Apple ofise dönüş programı için net bir tarih belirlemiş gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, şirketin hibrit çalışma programı 5 Eylül Pazartesi itibarıyla başlayacak.

Şirketin Santa Clara Vadisi’nde yer alan ofislerinde görev yapan çalışanlar bu tarihten itibaren haftada üç gün ofise gelecek. Salı ve perşembe günlerine ek olarak, ekipler tarafından belirlenen üçüncü bir günde de çalışanlar ofise gelecek.

Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi’nin imzasıyla gönderilen mektupta, çalışanlardan ekiplere özel üçüncü güne dair görüşlerini ekip liderleriyle paylaşmaları istendi.

Cupertino merkezli şirket, 2021’in haziran ayından bu yana çalışanlarının hibrit bir programla ofise dönmesini istiyor. Şirket o dönemde personelin pazartesi, salı ve perşembe günleri ofise gelmesini talep etmişti. CEO Tim Cook başta olmak üzere Apple yöneticileri, yan yana iş birliği yapmanın paha biçilemez bir öneme sahip olduğuna dikkat çekmişti. Ancak şirket COVID-19 vakalarının seyri ve başka faktörler nedeniyle hibrit ofise dönüş planını uygulamaya koyamamıştı.

Apple ofise dönüş programı için daha sonra hedef tarih olarak 23 Mayıs 2022’yi açıklamış, ancak çalışanlardan gelen tepkiler şirketi geri adım atmaya zorlamıştı. 5 Eylül tarihinde pilot programın başlayacağının altını çizen Craig Federighi, şirketin bu süreçte öğrendiği bilgileri diğer yerlerdeki ofisleri için kullanacağını da dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER