Teknoloji

Ofise dönüş politikasına itiraz eden direktör Apple’dan ayrıldı

apple ofise dönüş park

Apple ofise dönüş politikası çerçevesinde 23 Mayıs’tan itibaren çalışanlarının haftada üç gün ofise gelmesini istiyor. Bir grup çalışan, açık bir mektupla söz konusu politikaya olan eleştirilerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Cupertino merkezli şirket, bu politikadaki ısrarı nedeniyle bir direktör kaybetti.

The Verge sitesi editörlerinden Zoë Schiffer’in Twitter paylaşımına göre, Apple’ın makine öğrenmesi direktörü Ian Goodfellow ofise dönüş politikası nedeniyle şirketten ayrıldı. Goodfellow, şirketin “en çok referans verilen” makine öğrenmesi uzmanı olarak biliniyordu. Goodfellow’un çalışma arkadaşlarına gönderdiği notta ” Daha fazla esnekliğin ekibim için en iyisi olacağına inanıyorum” ifadesinin yer aldığı belirtildi.

Kendilerine “Apple Together” adını veren bir grup Apple çalışanı, farklı gerekçelerle ofise dönüşe dair itirazlarını dile getirmişti. Slack gibi uygulamalarla fiziksel ortak çalışmaya olan ihtiyacın azaldığını belirten grup, Apple’ın “ofiste çalışmak aniden yeni bir şeyler bulmayı kolaylaştırıyor” tezine de karşı çıkıyor. Çalışanlar, Apple Park’ın mimarisi nedeniyle insanların birbirleriyle karşılaşmasının çok kolay olmadığını belirtiyor.

Ofise gidiş gelişin hem zaman kaybı hem de mental ve fiziksel kaynak israfı olduğunu savunan Apple çalışanları, bu politikanın “daha beyaz, daha genç, erkeklerin ağırlıklı olduğu, daha kuralcı ve daha güçlü” bir çalışan topluluğu yaratacağını iddia ediyor.

Ofise dönüş kararına itiraz eden Apple çalışanlarının dile getirdiği bir diğer argüman ise “Herkese ürünlerimizin uzaktan çalışmak için muhteşem olduğunu söylüyoruz, ancak biz uzaktan çalışamıyoruz” şeklinde. Bu itirazlar henüz Apple yönetiminde bir yankı bulmuş gibi görünmüyor. Yaklaşık iki haftalık süreçte Apple’ın kararında bir değişiklik olup olmayacağını öğrenmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER