Teknoloji

Apple sanal gerçeklik şirketi NextVR’ın peşinde

apple nextvr

Apple‘ın artırılmış gerçeklik teknolojisine duyduğu ilgi ve bu teknolojinin potansiyeline olan inancı bir sır değil. Cupertino merkezli şirket, hem bu ilgi ve inancını bir kez daha gösterecek hem de teknolojik açıdan elini kuvvetlendirecek bir hamleye hazırlanıyor gibi görünüyor. İddialara göre; Apple, NextVR adını taşıyan sanal etkinlik yayını şirketini satın almak üzere.

Apple’ın NextVR için yaklaşık 100 milyon dolar ödeyeceği söyleniyor. Taraflar arasındaki görüşmelerin henüz sona ermediği, ancak Apple’ın NextVR’ın mühendislerinin büyük kısmını transfer etmeyi ve Cupertino’daki genel merkezine taşımayı planladığı söyleniyor.

Apple’ın NextVR’dan nasıl yararlanacağı konusunda şimdiden kesin bir şey söylemek pek kolay değil. NextVR, konserlerin ve spor etkinliklerinin sanal gerçeklik versiyonlarını yayınlamasıyla tanınıyor. Ancak taraflar arasındaki anlaşmada NextVR’ın sanal gerçeklik teknolojisinin pek de büyük bir rol oynamadığı belirtiliyor.

NextVR için 2019 mali açıdan pek de iyi geçmemişti. Şirket, teknoloji dünyasında odak noktası artırılmış gerçekliğe doğru döndüğü için bir yatırım turundan eli boş dönmüştü. Apple, NextVR ekibinin uzmanlığını artırılmış gerçeklik alanına yönlendirerek gelecekteki ürünleri için farklı bir gelişim açısı daha yakalayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER