Eğlence

Apple Netflix ve Amazon ile rekabet için kesenin ağzını biraz daha açıyor

apple netflix

Apple‘ın çevrimiçi içerik platformu Apple TV+, sonbahar itibarıyla faaliyete geçecek. The Financial Times tarafından yayınlanan bir haber, Cupertino merkezli şirketin bu alandaki hedeflerinin ne kadar büyük olduğu konusunda ipucu veriyor. Habere göre; Apple aralarında Netflix, Amazon ve Disney’in de bulunduğu rakipleriyle mücadele için bütçesine 5 milyar dolar daha ekledi.

Apple yola çıkarken orijinal içerikler için 1 milyar dolar bütçe ayırmış ve çalışmaların başına Sony’nin tecrübeli yöneticileri Jamie Erlicht ve Zack Van Amburg‘u getirmişti. The Financial Times’ın haberine göre, ünlü isimlerle yapılan anlaşmalarla birlikte bütçenin büyüklüğü 6 milyar dolara çıktı.

Yeni fragmanı yayınlanan ve Apple’ın iddialı yapımlarından biri olan The Morning Show için yüz milyonlarca dolar harcadığı söyleniyor. Daha önce Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberde, başrollerini Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ve Steve Carrell’in üstlendiği dizinin ilk iki sezon maliyetinin 300 milyon doları geçtiği belirtilmişti.

Söz konusu meblağ, Apple’ın bölüm başına 15 milyon dolardan fazla bir para harcadığı anlamına geliyor. Ekranların fenomen dizisi Game of Thrones’un son sezonunda da bölüm başına yaklaşık 15 milyon dolarlık bir yapım bütçesi kullanılmıştı.

Başrolünü Jason Momoa’nın üstlendiği bilimkurgu dizisi See‘nin faturası da oldukça kabarık görünüyor. Daha önce The Wall Street Journal‘da yayınlanan bir haberde, bu dizinin bölüm başı maliyetinin de 15 milyon doları bulduğu belirtilmişti.

Apple’ın orijinal içerik bütçesini kısa süre içinde altı katına çıkarması, çevrimiçi içerik platformları arasındaki savaşın kızışacağını göstermesi açısından önem taşıyor. Cupertino merkezli şirketin portföyünde The Morning Show ve See’nin yanı sıra Steven Spielberg ve Oprah Winfrey gibi ağır topların imzasını taşıyan işler bulunuyor. Buna rağmen, Apple’ın servislerden sorumlu yöneticisi Eddy Cue, orijinal içerik sunma hızlarının çok yüksek olmayacağını ve kendileri açısından önceliğin kalitede olduğunu belirtmişti.

Apple, Netflix ve Amazon dışında da önemli rakiplerle mücadele edecek

Apple, Netflix ve Amazon dışında başka önemli rakiplerle de mücadele edecek. Bu rakiplerden birisi Disney olacak. Disney’in çevrimiçi içerik servisi Disney+, 12 Kasım itibarıyla faaliyete geçecek. WarnerMedia’ya ait HBO Max ise 2020’de izleyicilerin karşısına çıkacak. Netflix ve Amazon’un da orijinal içerik portföylerini büyütmek için yoğun şekilde çalıştıkları biliniyor. Dolayısıyla Apple’ın işinin pek kolay olmayacağı rahatlıkla anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER