Teknoloji

Apple mağazalarında Nest termostat satışına son veriyor

nest-termostat-260913

Apple, çevrim içi mağazasında yaklaşık üç yıl önce başladığı Nest akıllı termostat satışına, en azından şu an için, son verdi. Apple’ın bu kararında satışa sunulan HomeKit ürünlerine odaklanma isteğinin önemli bir rol oynadığı düşünülüyor.

Satışa sunulan Apple HomeKit ürünleri arasında Ecobee 3 kablosuz termostat da bulunuyor. Bu ay içinde ABD’de satışa sunulan Ecobee 3, doğrudan Nest ile rekabete girmişti. Apple şu an için planlarına dair bir açıklamada bulunmazken, mağazalarında satılan ürün yelpazesini sürekli olarak değiştirdiğinin altını çizdi.

Apple, Nest’in duman dedektörü Protect’i ve şirketin güvenlik kameralarını çevrim içi mağazasından kaldırmıştı. Nest’ten yapılan açıklamada ürünlerin Apple mağazalarında satışına birkaç hafta içinde tekrar başlanacağı belirtildi.

Apple’ın mağazalarında yeni ürünlere yer vermek adına eski muadillerinin satışını sonlandırdığı biliniyor. Şirket daha önce de Apple Watch piyasaya çıktığında fitness bilekliklerinin satışına ara vermişti. Apple, Bose ve Beats arasındaki patent anlaşmazlığı sırasında da geçici olarak Bose ürünlerinin satışını durdurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER