Teknoloji

Apple navigasyon sistemlerinin bir insan gibi konuşmasını istiyor

apple-carplay-030314-2

“İnsanlaştırılmış navigasyon talimatları” adını verdiği bir konsept için patent başvurusunda bulunan Apple, navigasyon sistemlerinin bir insan gibi konuşmasını amaçlıyor. Apple’ın tasarladığı konseptin navigasyon sistemlerine uyarlanması durumunda sürücüler, bir insanın ağzından çıkabilecek tarzda yol tarifleri duyabilecek.

Apple’ın patent başvurusunda yeni sistemin kurabileceği tarif cümlelerine dair örnekler de bulunuyor. “AppleBees restoranının yakınındaki park alanından çıkın ve daha sonra sağa dönüp Golden Avenue’da ilerleyin.”, “Varış noktanız önünde çeşme bulunan apartman.” ve “Varış noktanız OfficeMax’in arkasında.” gibi cümleleri yeni sistemden duymak mümkün olacak.

Örneklerde verilen tariflerin oldukça tanımlayıcı detaylar barındırması, Apple’ın son aylarda tepesine kameralar yerleştirilmiş araçlarla dünyanın dört bir yanında tarama faaliyeti yapmasını daha anlamlı hâle getiriyor.

Apple’ın yeni sistemi dönüşler ve otoyol çıkışları gibi konularda daha kesin bilgiler sağlamak için kullanıcılar tarafından sağlanan bilgilerden de faydalanacak. Böylelikle sürücülere daha kesin bilgiler vermeyi amaçlayan Apple, otoyol çıkışı yaklaşırken sürücüye en sağ şeride yaklaşmasını tavsiye edebilecek. Dönüşün kaçırılması durumunda ise sistem sürücüye “Yola devam et” mesajı verecek ve yeni rota hesaplayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER