Eğlence

Apple Music’in fazla kullanılmayan Connect özelliği kapatılıyor

apple music connect

Apple Music 2015’te duyurulduğu zaman, bu müzik yayın servisinin üç önemli özelliğine vurgu yapılmıştı. Bunlar müzik dinleme, Beats Radio ve Connect adlı sosyal ağ olarak sıralanıyordu. Apple şimdi bu önemli gördüğü özelliklerden bir tanesini kapatma kararı aldı. Sanatçıların hayranlarıyla buluşmasına katkıda bulunan Apple Music Connect özelliği kapatolıyor.

Aslına bakarsanız, Apple’ın Connect özelliğine hiç ihtiyacı olmadı. Zengin müzik kütüphanesi ve sektör üzerindeki etkisi Apple Music’in yeteri kadar fazla abone toplamasına yardımcı oldu. Ancak Connect, biraz daha ileri gitme ve Spotify gibi benzerlerden farklılaşma isteğinin bir yansımasıydı.

Connect, Apple Music’i sanatçılar için daha elverişli bir ortam hâline getiriyordu. Özellikle sektörde ses getirmeyi hedefleyen bağımsız sanatçılar için önemli bir yer olmuştu. Apple Music’in Connect özelliği sanatçılara hayranlarıyla iletişim kurma imkanı veriyordu. Bu iletişim çoğunlukla paylaşımlar oluşturma, durum güncellemeleri yapma gibi klasik sosyal medya aktiviteleriydi. Diğer bir deyişle Apple Music, hayranların favori sanatçıları hakkında merak ettiklerini bulacakları bir yer olacaktır.

Ne var ki, sosyal medya ağı kurmak ve bunu yönetmek çok daha farklı bir tecrübe istiyor. Üstelik sanatçıları da belli alışkanlıklarından vazgeçirmek zor. Instagram gibi, hâlihazırda birçok kullanıcının bulunduğu bir ağlar olunca, sanatçılar da bir süre sonra eski alışkanlıklarına geri dönüyor. Connect de bir süre sonra Apple Music’in “Sizin İçin” sekmesi altına alınmış ve önemi azaltılmıştı.

Apple’ın belirttiğine göre, artık sanatçılar Connect üzerinden paylaşım yapamıyor. Mevcut içerikler ise 24 Mayıs 2019 tarihine kadar duracak ve hâlâ aranabilir olacak. Bu kapanışın Türkiye üzerinde dikkate değer bir etkisi olmayacaktır. Çünkü Apple Music Connect, Türkiye’de en az öne çıkarılan ve bilinen özelliklerden bir tanesi olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER