Eğlence

Apple Music yüzde 40’lık büyüme oranı yakalayabilir

apple music android google asistan

apple musicApple’ın çevrimiçi müzik servisi Apple Music için gelecek oldukça parlak görünüyor. Analistler servis için yıllık yüzde 40 seviyesinde bir büyüme oranı öngörüyor. Yaz ayları itibarıyla ABD’de ücretli abone sayısı bakımından Spotify’ı geride bırakabileceği söylenen servisin 40 milyon aboneye ulaştığı da geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Analistlere göre, Apple’ın servisinin önümüzdeki dönemde de yüksek büyüme hızını koruması sürpriz olmayacak.

Apple’ın çevrimiçi müzik platformu son zamanlarda her ay 2 milyon yeni kullanıcı kazanıyor. Şirketin önümüzdeki 3 yıl boyunca da, yılda yüzde 40’a tekabül eden bu büyüme oranını koruması bekleniyor. Söz konusu yüksek büyüme oranının korunması, kısa süre önce halka arz edilen en büyük rakip Spotify ile olan rekabetin hem lokal hem de küresel bazda daha yoğun hâle geçeceğini gösteriyor.

Apple Music hâli hazırda yüzde 15’lik bir kâr marjıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Spotify’ın mevcut kâr marjı ise yüzde 24 seviyesinde seyrediyor. Ancak bu oranın gelecekte azalması ihtimaller arasında yer alıyor. Apple’ın platformunun uzun vadeli büyümesinde ise müziğin yanı sıra video içeriklerinin de önemli bir rol oynayabileceği belirtiliyor.

Apple Music, hâli hazırda Apple’ın Servisler biriminde App Store ile birlikte en güçlü iki kalemden birini oluşturuyor. İki servis birlikte Apple’ın Servisler biriminin 2018 mali yılının ilk çeyreğinde 8.5 milyar dolarlık gelir elde etmesinde önemli bir rol oynamıştı.

İLGİLİ HABERLER