Eğlence

Apple Music Yıldızı Parlayanlar programı Türkiye’de

apple music yıldızı parlayanlar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Music bugün, yükselen yetenekleri belirlemeye, sergilemeye ve yükseltmeye yönelik aylık sanatçı girişimi olan Yıldızı Parlayanlar programını Türkiye’de Güneş ile başlattı.

Yıldızı Parlayanlar, Apple Music’in yükselen yıldız yetenekleri belirlemeye, sergilemeye ve yükseltmeye yönelik aylık sanatçı programı olarak tanımlanıyor. Apple Music ekibi her ay, platformun tüm gücünden yararlanarak tanıtımını yapmak üzere bir sanatçı seçiyor ve bu sanatçının dünya çapındaki büyüyen müzik hayranları kitlesine sanatçı hakkında farkındalık kazandırmak için Apple Music’te yayınlıyor.

Güneş kimdir?

Apple, Güneş’in hikâyesini şu şekilde aktarıyor:

Ses tellerini kullanmaya başladığından beri müzikle iç içe olan, elinde tarak ayna karşısında konserler vererek büyüyen, kendine kurduğu dünyayı gittiği her yere yanında götürüp üretmeye olan açlığını dindirmeye çalışan kız, Güneş. Etrafı çok kalabalıktı ama hep tek başınaydı. Ebeveynleri kendi hayat mücadelesinde oradan oraya savrula dursun, Güneş kaybolmamak için kendi antidepresanını buldu. MÜZİK!

Katıldığı bir şarkı yarışmasında finale kaldıktan sonra gelen teklifler ve içine girdiği havuzun büyüklüğüyle, Güneş tekrar bir sürü insan arasında kaybolmaktan ve kendisini başka birine çevirmelerinden korkuyordu. Dış dünyadan onu ayıran sihirli bir kapı var sanki, sahne arkasında, set arasında, yemekte her nerede olursa olsun kağıdı kalemi eline aldığı an kapatıyor o kapıyı…Yıllarca ‘’Acaba hayatım bir illüzyon mu?‘’ diye sorguluyor, kendini kandırdığını düşünüyor. Ama bunların üstesinden geleceği gücü yine kendi içinde müziğiyle bulabileceğini ve yıllardır kurduğu hayallerin peşinden her şeyi kucaklayıp gitmesi gerektiğini biliyor.. Şimdi Güneş hayalini kurduğu Atlantis’i hayallerindeki şekilde 12 şarkılık bir albüm haline getiriyor. Atlantis yolculuğunun başlangıç noktası ise ‘’Dikenlerinle’’.

Güneş, “Apple Music’in Yıldızı Parlayanlar Türkiye projesinin ilk sanatçısı olmak çok gurur verici” dedi. “Apple Music’in yeni müzisyenlere, geleceğin starlarına böyle bir önem vermesi göğüs kabartıcı. Beni de desteklemeleri ayrıca benim için inanılmaz bir his ve heyecan verici. Bu projenin bir parçası olduğum için çok mutluyum!”

Apple Music Yıldızı Parlayanlar programı nedir?

Yıldızı Parlayanlar, Apple Music’in yükselen yıldız yetenekleri belirlemeye, sergilemeye ve yükseltmeye yönelik aylık sanatçı programı. Apple Music ekibi her ay, platformun tüm gücünden yararlanarak tanıtımını yapmak üzere bir sanatçı seçiyor ve bu sanatçının dünya çapındaki büyüyen müzik hayranları kitlesine sanatçı hakkında farkındalık kazandırmak için Apple Music’te yayınlıyor.

Apple’ın belirttiğine göre, geçmiş yeteneklerin geniş Yıldızı Parlayanlar kadrosu; 6lack, Daniel Caesar, HER, Greta Van Fleet, Khalid, Amy Shark, Billie Eilish, Sabrina Claudio, Sigrid, Mr Eazi, Stefflon Don, Bad Bunny gibi Grammy adayı ve eleştirmenlerce övülen yetenekleri içeriyor. Juice WLRD, Bazzi, Jax Jones, NCT 127, Summer Walker, Tierra Whack, Dean Lewis, Pink Sweat$, Koffee, Megan Thee Stallion, Burna Boy, Clairo, Lunay, Jessie Reyez, Orville Peck, Victoria Monét, Ingrid Andress, Conan Gray, Don Toliver, Rema, BENEE, Holly Humberstone, Natanael Cano, Givēon, beabadoobee, Arlo Parks, Tate McRae, Zoe Wees, Morray ve Fousheé.

2021’de, Apple Music’in Yıldızı Parlayanlar sanatçı programı beşinci yılına girdi ve dünyanın dört bir yanından Apple Music editörleri tarafından özenle seçilmiş, yeni ve gelişmekte olan sanatçılardan oluşan dinamik bir sınıfa sahip, küratörlüğünde bir tamamlayıcı Yıldızı Parlayanlar çalma listesi içeriyor.

Oynatma listesi, tür ve ülkeden bağımsız ve küresel Apple Music editörlerinin tutkuyla bağlı olduğu ve daha geniş bir kitleye tanıtmaya istekli olduğu bir dizi sanatçıyı temsil ediyor. Geçtiğimiz Mart ayında Apple Music, Yıldızı Parlayanlar programını ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya/Yeni Zelanda, Güney Afrika, Hindistan, Fransa, Almanya, Meksika, Rusya, Japonya ve Çin’deki sanatçıları öne çıkaran yerelleştirilmiş kampanyalar içerecek şekilde genişletti.

Apple Music’in Türkiye’deki ilk Yıldızı Parlayanlar sanatçısı olan Güneş, ay boyunca öne çıkacak resmi Yıldızı Parlayanlar şarkı listesi kapak yıldızı olarak hizmet edecek. Apple Music Yıldızı Parlayanlar Playlist‘i hemen şimdi dinleme listenize ekleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER