EğlenceManşetler

Apple Music’ten yerelleştirme için büyük adım, Türkiye için liste kapakları

apple music
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Music 2016 yılının başından bu yana Türkiye’de. Apple’ın önem verdiği ülkelerin başında gelen Türkiye için Apple Music’de birçok farklı özel çalışmanın yapıldığını biliyoruz. Türkiye’ye özel listeler, odalar ve çıkış arayan sanatçılara verilen desteklerin yanına şimdi de yerelleştirme için atılmış büyük bir adım daha eklendi. Türkiye için özel liste kapak tasarımları oluşturuldu.

Apple, farklı müzik türleri için hazırlamış olduğu listeler için, bizzat Türkiye’deki tasarımcılardan destek alara özel kapaklar hazırladı. Türkiye, Pop, Türkçe Rap, Türkçe Rock, Halk gibi farklı Zirvedekiler listeleri için özel albüm kapakları oluşturuldu. Her bir albüm kapağının tasarımcısına ait görüşleri, galeride fotoğrafıyla birlikte bulabilirsiniz:

Apple Music’te en çok hangi parçalar ve sanatçılar dinleniyor?

Öte yandan Apple, Türkiye’ye özel ilginç bazı Apple Music bilgileri konusunda da paylaşımda bulundu.

2019 yılının başından bu yana Türkiye’de en çok dinlenen sanatçı Ben Fero olurken, onun albümü Orman Kanunları da en çok dinlenen albüm oldu. Apple Music kullanılmaya başladığından bu yana Türkiye’de en çok dinlenen sanatçı ise Sezen Aksu oldu. Ayrıca Aksu, bu yıl da Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçı konumunda bulunuyor.

Apple Music kullanılmaya başladığından bu yana Türkiye’de en çok dinlenen 5 şarkının 4 tanesi Türkçe. Bunlar; Heyecanı Yok – Gazapizm, Shape of You – Ed Sheeran, Yalnız Çiçek (feat. Emrah Karaduman) – Aleyna Tilki, Geceler – Ezhel ve Sen Olsan Bari – Aleyna Tilki şeklinde sıralanıyor.

Türkiye’de en hızlı büyüyen tür olan Hip/Rap alanında en çok dinlenen 3 sanatçı da Ezhel, Ben Fero ve Ceza doldu.

Shazam’da en çok aranan 10 şarkı

Geçen yıl Apple tarafından satın alınan Shazam ile ilgili bazı bilgiler de paylaşan Apple, tüm dünyada 1 milyardan fazla indirilen Shazam’ın her gün 20 milyondan fazla kez kullanıldığını kaydetti.

Apple’ın belirttiğine göre, dünyanın en popüler ve en beğenilen müzik uygulamalarından biri olan Shazam, kullanıcıların çevrelerinde çalan müziği dinleterek şarkıları tanımlamasını sağlıyor. Shazam, müzik tanıma konusundaki öncü yenilikleriyle, kullanıcıların farklı aygıtlar ve platformlarda video veya ses içerikleri bulmalarına, bu içeriklerle etkileşim kurmalarına ve istedikleri içerikleri paylaşmalarına yardımcı oluyor, müzik tutkunlarının sevdikleri sanatçıları takip etmelerine ve keşif heyecanını paylaşmalarına imkan veriyor.

Türkiye’de 2019 yılında en çok Shazamlanan 10 şarkı ise şu şekilde sıralanıyor:

  1. “Detsvo” – Rauf & Faik
  2. “Sugar & Brownies” – DHARIA
  3. “Violin Dance (Theme)” – Cenk Çelebioğlu & Alper Gemici
  4. “Shadow” – Triplo Max
  5. “Calma (Remix)” – Pedro Capó & Farruko
  6. “Con Calma” – Daddy Yankee Feat. Snow
  7. “Sana Doğru” – Bora Duran
  8. On My Way” – Alan Walker & Sabrina Carpenter & Farruko
  9. “bad guy” – Billie Eilish
  10. “Shiva” – Inkyz Feat. M.I.M.E

İLGİLİ HABERLER