EğlenceManşetler

Apple Music yakında yeni Beats radyo istasyonlarını faaliyete geçirebilir

beats 1

apple music beats 1

Canlı yayın yapan radyo istasyonu Beats 1, Apple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music’in en çekici yönleri arasında yer alıyor. Beats 1’ın gördüğü ilgiden memnun gözüken Cupertino merkezli şirket, Beats radyolarının sayısını artırmaya hazırlanıyor. Apple’ın Beats 2, Beats 3, Beats 4 ve Beats 5 için ticari marka ve logo başvurusunda bulunması, yakın zamanda dört yeni radyo istasyonunun faaliyete geçebileceği anlamına geliyor.

Apple’ın yeni sözleşme görüşmesi yapmasına gerek kalmadan Apple Music bünyesinde beş yeni radyo istasyonu kurmak için plak şirketleriyle anlaştığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Teknoloji devinin yeni Beats radyoları için gerekli ticari marka ve logo başvurularını kasım ayında yaptığı ifade edildi.

apple music beats

Yeni Apple Music radyoları ilkbaharda duyurulabilir

Apple’ın başvuruları sadece ticari markalarla ilgili soyut tanımlar sunduğu için yeni radyo istasyonlarının ne türde içerikler sunacağı konusunda bir şey söylemek pek kolay değil. Şirketin önümüzdeki bir ilkbaharda etkinlik düzenleyerek yeni Beats istasyonlarını duyurması muhtemel gözüküyor.

Apple’ın çevrim içi müzik servisinin en önemli parçaları arasında yer alan Beats 1, BBC Radio 1’da yaptığı programla tanınan ünlü radyo programcısı ve DJ Zane Lowe’un öncülüğünde kurulmuştu. Radyonun yayınları Los Angeles, New York ve Londra’da gerçekleştiriliyor. Bu üç şehirdeki programcılar yayın süresini eşit olarak paylaşıyor. Dr. Dre, Pharrell Williams ve Drake gibi ünlü isimler, Beats 1’ın programcıları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER