Teknoloji

Apple Music web sürümü ile daha fazla kullanıcıya ulaşacak

apple music web
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Music yeni bir web arayüzüyle birlikte önemli bir açılım yapıyor. Bu sayede aboneler iTunes’u veya ayrı bir Apple Music uygulamasını yüklemeden doğrudan internet tarayıcısı üzerinden müzik dinleme imkanına kavuşacaklar.

Yeni web arayüzü beta.music.apple.com adresi üzerinden kayıt yaptıran aboneler için herkese açık beta olarak kullanıma sunuldu.

Web arayüzünün görünümü Apple’ın çok yakında macOS Catalina ile birlikte sunacağı bağımsız Müzik uygulamasının kullanıcı arayüzüne çok benziyor. Aradaki tek fark olarak bu sürümün bir internet tarayıcısı içinde çalışması olarak gösterilebilir.

Apple Music web sürümünün aralarında Google Chrome’un da bulunduğu tüm internet tarayıcılarında çalışacağı belirtiliyor. Ayrıca Windows 10, Chrome OS ve hatta Android gibi mobil platformlarda da bu sürüm erişilebilir olacak.

Web sitesi tüm Apple Music kataloğuna erişim imkanı sağlıyor. Kullanıcılar Apple Music üzerinde olmayan ancak kütüphaneleri aracılığıyla eşleştirdikleri parçalarına da erişebiliyor. Aralarında Apple’ın “Sizin İçin” tavsiyelerinin de yer aldığı çalma listeleri ve Apple Music’in radyo istasyonları da beta olara sunulan web sürümünün birer parçaları oluyor.

Apple Music web sürümünde henüz bazı eksiklikler var

Ne var ki, beta sitesinde eksik olan bazı özellikler var. Örneğin, Beats 1 canlı radyo yayını, Apple’ın bazı orijinal müzik video içerikleri ve akıllı çalma listeleri bulunmuyor. Ancak Apple, web sitesinin eksiklerini zamanla kapatacağını söylüyor. Bunlara ek olarak, en sonunda Apple Music’e doğrudan web üzerinden de erişebileceksiniz. Şu an için ise bu beta versiyonunda söz konusu imkan sunulmuyor.

Apple, web arayüzünü ekleyerek Apple Music’i Chrome OS veya Linux gibi diğer platformlara da getirmiş olacak. Üstelik bunu her bir platform için özel bir uygulama geliştirip desteklemeden yapacak.

Öte yandan web desteği Apple’ı müzik arenasındaki en büyük rakibi olan Spotify ile de aynı noktaya getirecektir. Bu yılın başlarında 100 milyon ücretli aboneye eriştiğini duyuran İsveçli müzik dinleme servisi, yıllardır web oynatıcısını abonelerine sunuyor. Bu sayede onlara uygulama indirmeden de müzik dinleme imkanı veriyor.

İLGİLİ HABERLER