Eğlence

Apple Music’ın sadece sesli asistan ile kullanılan aylık 5 dolarlık ses aboneliği kaldırıldı

apple music

Apple Music, geçtiğimiz yıllarda sadece sesli asistan aracılığıyla kullanılabilen aylık 5 dolarlık uygun fiyatlı bir ses aboneliğini kullanıcılarına sunmuştu. Ancak Apple’ın yurt dışındaki Apple Music resmi internet sitesinde yapılan son incelemede, bu uygun fiyatlı abonelik seçeneğinin artık listede yer almadığı görülüyor.

Apple Music Voice planı neydi?

Apple Music’in Siri sesli asistan aracılığıyla kullanılabilen bu özel abonelik planı, aylık 5 dolar karşılığında müzik dinleme imkanı sunuyordu. Ancak bu abonelikte bazı kısıtlamalar vardı. Ses aboneliğini kullananlar şarkıları kitaplıklarına ekleyemiyor, çalma listeleri oluşturamıyor, Apple dışı cihazlarda kullanamıyor ve kayıpsız ses ya da Dolby Atmos ses seçeneklerinden faydalanamıyordu. Ses aboneliği ayrıca sadece ABD, İngiltere ve bunun gibi sınırlı sayıda ülkede sunuluyordu. Türkiye bu ülkeler arasında yer almıyordu.

Apple’ın neden bu uygun fiyatlı ses aboneliğini kaldırdığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak uzmanlara göre, bu abonelik planının sunduğu kısıtlı özelliklerin kullanıcılar tarafından yeterli bulunmaması nedeniyle talep görmemesi, Apple’ı bu adımı atmaya itmiş olabilir.

Yurt dışında Apple Music’in sesli asistan aboneliği kaldırıldıktan sonra, hizmetin en uygun fiyatlı abonelik seçeneği aylık 6 dolar olan öğrenci aboneliği oldu. Bu abonelik Apple TV+’a ek ücret ödemeden erişim olanağı da sunuyor. Türkiye’de ise Apple Music öğrenci aboneliği fiyatı 9,99 TL.

Bunun dışında, Apple Music’in aylık 11 dolar olan bireysel abonelik planı ya da aylık 17 dolar olan aile abonelik planı da mevcut. Bu abonelikler Türkiye’de sırasıyla 19,99 TL ve 29,99 TL’lik aylık ücretlere sahip. Ayrıca yurt dışında, Apple One adı altında sunulan farklı abonelik paketleriyle Apple Music’e erişim de mümkün.

Apple’ın popüler müzik dinleme hizmeti Apple Music’deki bu gelişme, uygun fiyatlı sesli asistan aboneliğine olan talebin düşük olduğunu gösteriyor. Ancak Apple Music hala geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmeye ve onlara zengin bir müzik deneyimi sunmaya devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER