Eğlence

Apple Music için Siri odaklı yeni abonelik paketi: Apple Music Voice Plan

apple music voice

Apple bu akşam gerçekleştirdiği etkinliğe müzik odaklı duyurularla başladı. Şirketin duyurduğu ilk yenilik ise Apple Music Voice Plan oldu. Bu planda kullanıcılar Apple Music’in içerik kataloguna sadece sesleriyle ve Apple’ın dijital asistanı Siri’yi kullanarak erişebilecek.

Apple Music Voice Plan ile aboneler servisteki 90 milyon şarkıdan oluşan kataloğa erişebiliyor. Farklı ruh hallerine ve aktivitelere yönelik yepyeni yüzlerce çalma listesine, kişisel listelere, müzik türlerine göre istasyonlara ve ödüllü Apple Music Radyo’ya Siri ile erişme imkanı veren bu plan ayda yalnızca 4,99 ABD dolarına sunuluyor.

Şirketin Apple Music ve Beats’ten Sorumlu Başkan Yardımcısı Oliver Schusser, yeni planla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Apple Music ve Siri birlikte harika çalışan iki doğal ortak. Siri, dünyada yüz milyonlarca aygıtta aktif bir şekilde kullanılıyor. Kendi sesinizi kullanarak zahmetsiz bir müzik deneyimi yaşamanızı ve Apple Music’e tüm dünyada daha da fazla kişinin erişmesini sağlayan bu yeni planı sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

Kullanıcılar, Siri’ye “Hey Siri, Apple Music Voice Plan deneme süremi başlat” diyerek veya Apple Music uygulamasından kayıt olarak Apple Music Voice Plan abonesi olabiliyor. Kullanıcılar Apple Music Voice Plan’e abone olduktan sonra HomePod mini, AirPods, iPhone veya başka herhangi bir Apple aygıtı gibi Siri özellikli tüm aygıtlarda ve ayrıca CarPlay ile de müzik çalınmasını isteyebiliyor.

Apple Music’te ayrıca farklı ruh hallerine ve aktivitelere yönelik yüzlerce yeni çalma listesi de bulunuyor. Apple Music’in editoryal uzmanlarının hazırladığı bu listeler, sadece Voice için tamamen optimize edilmiş olarak sunuluyor. Aboneler Siri’ye “Akşam yemeği çalma listesini çal”, “Hafif bir müzik aç” veya “Buna benzer şeyler çal” diyerek tamamen kendilerine özel ve keyifli bir müzik deneyimi yaşayabiliyor. Abonelik planı fark etmeksizin tüm Apple Music abonelerinin kullanımına açık olan bu yeni çalma listeleri, Siri ile el ele vererek Apple Music deneyimini daha da harika hale getiriyor. Apple Music Voice Plan aboneleri; Günün Yenileri, Rap Dünyası, Bugünün Hit’leri, Çağdaş Country, Zirvedekiler Pop ve R&B Zamanı gibi birçok popüler çalma listesini içeren tüm Apple Music kataloğuna erişebilecek.

Apple Music’in yeni planı bu sonbaharda Avustralya, Avusturya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, Hindistan, İrlanda, İtalya, Japonya, Meksika, Yeni Zelanda, İspanya, Tayvan, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere 17 ülkede ve bölgede kullanıma sunulacak.

Apple Music Voice Plan’e abone olanlar Siri ve son çalınan müzikler aracılığıyla kendi zevklerine uygun içerik önerileri alarak kişisel bir uygulama deneyimi yaşayacak. Aboneler, uygulamanın içindeki “Siri’ye Sorun” adlı özel bölümde Siri’yi Apple Music için optimize etmeyi öğreten ipuçlarına erişebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER