Teknoloji

Apple Music ve TV’nin Mac uygulamalarından ilk görüntüler geldi

apple music mac

Apple önümüzdeki pazartesi günü gerçekleştireceği WWDC 2019 açılış etkinliğinde iOS ve macOS‘in yeni sürümlerini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin bu etkinlikte sergileyeceği yeniliklere dair detaylar da şimdiden yavaş yavaş netleşiyor. Koyu renk modunu ve yenilenen iOS uygulamalarını gösteren ekran görüntülerinin ardından Apple Music ve TV Mac uygulamalarına ait ekran görüntüleri de ortaya çıktı.

Ekran görüntülerine bakıldığında, Apple Music’in sol menü çubuğunda renkli ikonların varlığı göze çarpıyor. Bu görüntü akıllara iTunes’u getiriyor. Tıpkı Apple Music’in mobil uygulamalarında olduğu gibi, kullanıcılar macOS uygulamasında da şarkılar için farklı kategoriler altında arama yapabilecek. Uygulamanın merkezinde ise müzik oynatma kontrolleri bulunuyor.

apple tvTV uygulamasının merkezindeki navigasyon çubuğu ise biraz daha zengin. Kullanıcılar Şimdi İzle, Filmler, TV Şovları, Çocuk ve Kütüphane gibi bölümlerde arama yapabilecek. Buna ek olarak, ekranın sol tarafındaki menü üzerinden de farklı içerik türleri içinde arama gerçekleştirilebilecek.

Apple Music ve TV uygulamalarının Mac versiyonlarıyla ilgili olarak henüz doğrulanan bir şeyin olmadığını hatırlatmakta fayda var. Bu sızıntıların doğruluğunu görmek için 3 Haziran’a kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER