Teknoloji

Apple Music ve TV’nin Windows uygulamaları Microsoft Store’da

apple music windows

Apple’ın Windows için Music ve TV uygulamalarının ön izleme sürümleri, Microsoft Store’da tespit edildi. Geçtiğimiz ekim ayında Microsoft, bu yazılımların platforma geleceğini duyurmuştu. Böylelikle kullanıcılar nihayet eski iTunes uygulamasını ve Apple TV web oynatıcısını bırakıp macOS’te yerleşik biçimde sunulan deneyime daha yakın yerel yazılımlar kullanabilecekti.

Ayrıca, şu anda Windows’ta iTunes ve Mac’te Finder tarafından yürütülen bir işlev olan, iPhone ve iPad gibi cihazları yönetmenize ve eşzamanlamanıza izin verecek Apple Devices adlı üçüncü bir uygulamanın önizleme sürümü de var. Ayrıca görünüşe göre, Apple’ın sanal gerçeklik kulaklığıyla ilişkilendirildiği bildirilen iki kod adı olan Reality OS ve xrOS’a dair bazı referanslar içeriyor.

TV uygulaması, macOS’taki sürüme benzer bir görünüme sahip, ancak farklı bölümlere üstteki sekmeler yerine yan taraftaki bir liste aracılığıyla erişebilirsiniz. Bunu kullanarak Apple TV Plus yapımlarının yanı sıra iTunes’dan satın alınan filmler izlenebiliyor. Müzik uygulaması da macOS sürümüne benzer, ancak iTunes mağazasına erişmek her zamankinden biraz daha zor görünüyor.

Apple’ın Windows’a özel yazılımlarını bu bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz: Apple Music, Apple TV, Apple Devices.

apple devices windows

Uygulamaları ilk kez açtığınızda, onları kullanırsanız iTunes’un çalışmayı durduracağı ve geri getirmek için önizlemeleri kaldırmanız gerekeceği konusunda uyarılar çıkıyor. Görünüşe göre Müzik uygulaması, müzikleri ve diğer ayarları iTunes’dan taşıyor, ancak kesinlikle bir iPod’u eşzamanlamanız gerekiyorsa, Apple Devices uygulaması önizlemeden çıkana kadar bu uygulamaları denemeye değer olabilir. Öte yandan MacRumors, podcast’leri ve sesli kitapları yönetmek veya dinlemek için Windows için iTunes’u kullananların, bir süre daha böyle devam etmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER