Eğlence

Apple Music tepeden tırnağa yenileniyor

apple music
Görsel: The Verge

Apple Music, önümüzdeki sonbahardan itibaren yepyeni bir tasarıma ve özelliklere kavuşacak. Apple’ın WWDC 2016 için düzenlediği açılış etkinliğinde sahneye çıkan Eddy Cue, değişim müjdesini verdi. Yenilikleri sahnede anlatan isim ise Apple Music’in küresel tüketici pazarlamasından sorumlu yöneticisi Bozoma Saint John oldu.

Uygulamada ekranın alt kısmında bulunan sekmeler büyük ölçüde aynı kalsa da, Apple tüm sekmelerin arayüzünü kullanımı kolaylaştıracak biçimde yeniden tasarladı. Şarkı sözlerini de göstermeye başlayacak olan Apple Music, “Sizin İçin” sekmesinde kullanıcılara her gün özel çalma listeleri gösterecek. Sosyal ağları hatırlatan Connect sekmesi, yeni tasarımda arka plana atılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 10: Zenginleştirilen kilit ekranı, tasarımı yenilenen uygulamalar

Geçtiğimiz yıl düzenlenen WWDC 2015’te duyurulan çevrim içi müzik servisinin ücretli abone sayısı 15 milyona ulaştı. Küresel çapta aktif iOS cihaz sayısının 1 milyarın üstünde olması nedeniyle bazı analistler, Apple’ın bu noktada daha sağlam bir kullanıcı tabanına ulaşması gerektiğini belirtiyor. Apple Music, Spotify gibi rakiplerinin aksine, reklamlarla desteklenen ücretsiz bir abonelik seçeneği sunmuyor. Apple, Spotify’a mesafeli yaklaşan Drake ve Taylor Swift gibi sanatçıları kârlı anlaşmalarla kendisine çekmeyi başarmıştı.

Apple’ın çevrim içi müzik servisinin kullanıcıları, yeni tasarıma önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak iOS 10 ile birlikte kavuşacak.

İLGİLİ HABERLER