EğlenceManşetler

Apple Music ABD’de Spotify’dan daha hızlı büyüyor

apple music

apple musicSpotify ve Apple Music, hâli hazırda çevrim içi müzik servisi pazarının en büyük iki oyuncusu konumunda. Spotify hâli hazırda küresel bazda liderliği elinde bulunduruyor. Ancak iki servis arasındaki rekabetin en önemli cephelerinden biri olan ABD’den gelen son rakamlar ilginç bir durumu işaret ediyor. Ülkede Apple Music Spotify’a kıyasla daha yüksek bir hızla büyüyor.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Apple Music abonelerinin ABD’deki aylık artış oranı yüzde 5 seviyesinde seyrediyor. Spotify cephesinde ise bu oran yüzde 2 seviyesinde. The Wall Street Journal, söz konusu oranların değişmemesi durumunda Apple Music’in yaz ayları itibarıyla Spotify’ı geçebileceğini belirtti.

Spotify Apple Music’ten çok daha önce kurulmuştu. Bu erken kuruluşun getirileri, Spotify’ın rakamlarında da açık biçimde görülüyor. Abone sayısı Apple Music’in iki katından fazla olan Spotify, kısa süre önce ücretli kullanıcı sayısının 70 milyona ulaştığını duyurmuştu.

Apple Music’e yakın bir kaynak tarafından CNBC’ye gönderilen açıklamada, servisin abone sayısının 36 milyon olduğu belirtildi. Apple’dan eylül ayında yapılan açıklamada kullanıcı sayısının 30 milyon olduğu ifade edilmişti.

Apple Music’in elindeki en önemli avantaj olarak iPhone, iPad, Apple Watch gibi cihazlarda kullanıma hazır olarak gelmesi öne çıkıyor.

Apple Music Spotify’a kıyasla daha geniş bir kütüphaneye sahip

Apple Music Spotify’a kıyasla daha geniş bir müzik kütüphanesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Hâli hazırda Apple Music’te 45 milyon şarkı bulunuyor. Spotify’ın katalogunda ise 30 milyon şarkı yer alıyor. İki servisin detaylı karşılaştırmasını geçtiğimiz aralık ayında yayınlanan yazımızda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER