Eğlence

Apple Music rakiplerini etkilemeyi başaramadı

apple-music-080615

Apple genellikle girdiği pazarların en havalı oyuncusu olsa da, çevrim içi müzik dinleme platformları pazarında karizmasını yerleştirmesi biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Pazarın eski oyuncularının WWDC 2015’te duyurulan Apple Music’e verdiği tepkiler, servisin kendisini kabul ettirme konusunda uzun bir yol yürümesi gerektiğini gösteriyor.

Daniel-Ek-Spotify-090615

Apple Music’e ilk salvo, en önemli rakibi olarak lanse edilen Spotify’ın kurucusu ve CEO’su Daniel Ek’ten geldi. Apple Music’in duyurulmasının ardından Ek, kişisel Twitter hesabı aracılığıyla “Oh, tamam” şeklinde tercüme edilebilecek bir paylaşımda bulundu. Ek, söz konusu tweeti kısa sürede silse de, ekran görüntülerinin alınmasına engel olamadı.

Apple Music’in diğer rakipleriyse tepkilerini daha kurumsal biçimde vermeyi tercih etti. Söz konusu tepkilerin en ilgincine ise Rdio imza attı. Apple’ın 1981’de IBM’in PC pazarına girişiyle dalga geçmek için verdiği ilanı kopyalayan Rdio, “Hoş geldin Apple, Cidden.” ifadesiyle Apple’ın çevrim içi müzik pazarına geç girişini tiye aldı.

Slacker Radio ise Apple Radio ile partiye geç kaldığı için dalga geçerken, daha az sivri bir dil kullanmayı tercih etti. 8tracks ise Apple Music’in ünlü DJ’ler tarafından hazırlanan çalma listelerine çattı ve “Güzel çalma listeleri yapmak için milyonlarca kullanıcımız varken bir DJ’e ihtiyacımız yok.” anlamına gelen bir paylaşımda bulundu.

Bütün bu mesajlar Apple Music’in başarısız olacağı veya rakiplerini yerinden etmeyi başaramayacağı anlamına gelmiyor. Ancak şirketin iTunes’daki başarısının otomatik olarak müzik dinleme servisine kolay kolay tahvil edilemeyeceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER