Eğlence

Apple klasik iPod oyununu iOS 14 ile geri getiriyor

apple ipod music quiz

Apple, klasik iPod’larda sunduğu sınırlı sayıda oyuna özlem duyuyor gibi görünüyor. 9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, Apple iOS 14 ile birlikte Music Quiz adını taşıyan oyununu geri getirmeye hazırlanıyor. Bu oyunda cihaz gelişigüzel şarkılar çalıyor ve kullanıcılardan şarkınının adını bilmeleri isteniyor.

Apple bu oyunu bir uygulama içinde sunmayacak. Oyun “Kestirmelerim” bölümü içindeki bir kestirme üzerinden başlatılabilecek. Her oyun sadece beş tur sürecek. Oyuncular diledikleri takdirde puanlarını sosyal ağlarda paylaşabilecek. Bu oyunu 21. yüzyılın ilk yıllarında iPod’larında oynayanların böyle bir imkanı bulunmuyordu.

Oyun sadece iPhone’un yerleşik Müzik uygulamasından erişilebilen şarkıları destekleyecek. Yani kütüphanesini Spotify’da tutanlar için Music Quiz pek fazla anlam ifade etmeyecek. Apple Music listelerindeki, iTunes kütüphanesindeki ve cihaz hafızasındaki şarkılar oyunda soru olarak kullanıcıların karşısına çıkabilecek.

Oyun bir uygulama değil de Kestirme olarak sunulduğu için oyuncuların Music Quiz’i kendi isteklerine uygun şekilde değiştirmeleri de mümkün olacak.

Apple, Music Quiz oyunuyla Kestirmeler’in kullanımını teşvik etmeyi amaçlamış gibi görünüyor. Ancak iPod kullanarak büyüyenler için de bunun keyifli bir nostalji imkanı olduğunu söylemek gerekiyor. Apple klasik iPod’larından vazgeçtiğinde bazı kullanıcılarının çok sevdiği klasik oyunlarını da rafa kaldırmıştı. Şirket şimdi bu oyunları tam anlamıyla geri getirmese de, yeniden deneyimlemeyi mümkün kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER