Eğlence

Apple sanatçıların Apple Music’e özel klipler çekmelerine destek veriyor

apple-music-tasarim-090615

Apple, çevrim içi müzik servisi Apple Music’i 30 Haziranda faaliyete geçirmişti. Pitchfork sitesinde yer alan habere göre, şirket şimdi de Apple Music’teki popüler sanatçılara Apple Music’te yayınlanacak özel videolar hazırlıyor. Haberde Eminem, Pharrell Williams ve son videosu Energy geçtiğimiz cuma günü Apple Music Connect üzerinden yayınlanan Drake’in ismi geçiyor. Pharrell Williams ve Drake’in Apple Music’in radyosu Beats 1’da program yaptıklarını, Eminem’in ise Zane Lowe’un Beats 1’daki ilk röportaj konuğu olduğunu unutmamak gerekiyor. Özel müzik videolarıyla Apple Music ile popüler sanatçılar arasındaki ilişkinin biraz daha kuvvetlendirilmesi amaçlanıyor.

Pitchfork’un haberine göre, Eminem’in “Phenomenal” ve Pharrell Williams’ın “Freedom” videolarının prodüksiyonu Apple ekibi tarafından gerçekleştirilecek ve her iki video da Apple Music’e özel olarak yayınlanacak. M.I.A.’nın “Matahdatah Scroll 01 Broader Than a Border” isimli şarkısının kısa film tadındaki klibi de bugün Apple Music’te yayınlanacak.

Pitchfork’un Apple Music’in içerik ortakları arasında yer alması da haberdeki bilgilerin güvenilirliğini artırıyor. Apple Music içerik yöneticisi Larry Jackson’ın da “Oh ok.” ifadesini barındıran bir tweet ile Drake’in yeni videosunu paylaşması, Apple Music’in planını daha somut biçimde ortaya koyuyor. Jackson’ın “Oh, tamam.” ifadesiyle Apple Music’in duyurulmasından hemen sonra Spotify CEO’su Daniel Ek’in attığı tweete göndermede bulunduğunu görmek ise pek zor değil.

Özel videoların eklenmesiyle birlikte Apple Music’in özel içerik katalogunun bir hayli genişleyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Pharrell Williams’ın klibi beklenen “Freedom” isimli şarkısı, Dr. Dre’nin 1992 tarihli “The Chronicle” albümü ve Taylor Swift’in son albümü “1989” Apple Music’in özel içerikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER