Eğlence

Apple Music ve NBA birlikte bağımsız sanatçıları tanıtacak

apple music nba

Apple‘ın birlikte çalıştığı kuruluşlar arasına ABD Ulusal Basketbol Ligi veya herkesin bildiği kısa ismiyle NBA de katıldı. Taraflar arasındaki işbirliğinin merkezinde Apple’ın çevrimiçi müzik platformu Apple Music bulunuyor. Apple Music ve NBA, genç ve bağımsız sanatçıların daha geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayacak bir işbirliği yapıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre; Apple ve NBA, birlikte “Base:Line” adını taşıyan bir çalma listesi hazırlayacak. 40 şarkıdan oluşan bu çalma listesi her hafta düzenli olarak güncellenecek.

Genelde hip-hop türünden ve bu türe yakın şarkıların bulunacağı listedeki şarkılar, NBA maçlarından hazırlanan kliplerde ve NBA’in sosyal medya kanallarındaki paylaşımlarda da kullanılacak.

Apple’ın İnternet Yazılım ve Servislerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, oldukça sıkı bir basketbol izleyicisi. NBA ile Apple arasındaki anlaşmada tecrübeli yöneticinin önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Cue, konuyla ilgili olarak Bloomberg’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Apple olarak bu işbirliği için oldukça heyecanlıyız. Bu çalma listesiyle şehir kültürünü yansıtan, yeni sanatçıların tanınmasına katkı sağlayacağız.”

Şarkıların büyük çoğunluğu UnitedMasters tarafından sağlanacak. Bir tür aracı kurum olarak tanımlanabilecek UnitedMasters ile bağımsız müzisyenlerin çevrimiçi müzik platformlarına ulaşması mümkün hâle geliyor. Bu sayede sanatçılar hem müziklerini daha fazla kişiye ulaştırabiliyor hem de markalarla daha kolay şekilde bir araya gelebiliyor.

İlk Base:Line çalma listesi henüz yayınlanmış değil. Ancak liste yayınlandığında hem Apple Music hem de NBA mobil uygulaması üzerinden Base:Line’a erişmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER