Eğlence

Apple MusicWatch’un Apple Music araştırmasına itiraz etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-music-tasarim-090615

Apple Music’in hataları, dağınık kullanıcı arayüzü ve genel dengesizliği, servisin başlangıç performansının istenilen doğrultuda gerçekleşmediği iddialarının ortaya atılmasına neden olsa da, Apple bu iddialara itiraz ediyor. ABD merkezli araştırma şirketi MusicWatch tarafından gerçekleştirilen ve 5 bin kişinin katıldığı bir araştırmada, Apple Music’i deneyenlerin yüzde 48’inin servisi kullanmayı deneme süresinin sona ermesinden önce bıraktığı belirtilmişti.

The Verge sitesine bu araştırmaya itiraz niteliğinde bir açıklama gönderen Apple, Apple Music’e kaydolanların yüzde 78’inin servisi kullanmaya devam ettiğini duyurdu.

MusicWatch’un araştırması, Apple Music abonelerinin yüzde 61’inin otomatik yenileme özelliğini kapattığını da ortaya koymuştu. Apple Başkan Yardımcısı Eddy Cue ise birkaç hafta önce yaptığı açıklamada Apple Music’i 11 milyondan fazla kişinin denediğini ve bu rakamın kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini dile getirmişti.

Apple, gerçekleştirilen tek bir araştırmanın Apple Music’e dair tüm gerçekliği gözler önüne sermediğine dikkat çekmeye çalışırken, MusicWatch da Apple’ın bu yorumuna katılıyor gibi gözüküyor. MusicWatch yöneticilerinden Russ Crupnick, gerçekleştirdikleri Apple Music araştırmasının sonuçlarını “kısıtlı bir çıkışın fotoğrafı” olarak niteledi.

İLGİLİ HABERLER