Eğlence

Apple Music kullanıcıları sanatçıların albümlerini daha rahat bulabilecek

apple music

Apple Music kullanıcılarının yakındığı en önemli sorunlardan birine nihayet çözüm getirildi. Artık platformda sanatçıların albümlerini daha kolay şekilde bulmak mümkün olacak.

Çevrimiçi müzik servisinde şimdiye kadar sanatçıların teklileri ve içinde bulundukları albümler, stüdyo albümleriyle birlikte listeleniyordu. Bu da bir albümü arayanların çok sayıda içerik içinde cebelleşmesine yol açıyordu. Söz konusu durum, fazla tanınmayan sanatçıların öne çıkan albümlerini keşfetmeyi de zorlaştırıyordu.

Yeni düzenlemeyle işler biraz daha kolaylaşıyor. Apple Music kullanıcıları bir sanatçının profiline gittiklerinde sanatçının stüdyo albümlerini sayfanın üst kısmında ayrı bir başlık altında görüyor. Canlı albümler, toplamalar, tekliler/EP’ler için de ayrı kategoriler bulunuyor. “Ana Albümler” başlığını taşıyan ve popüler şarkıların hemen altına yerleştirilen bölümde ise sanatçının diskografisinde öne çıkan albüm veya albümleri listeleniyor.

apple musicApple Music yaptığı bu değişiklikle sanatçıların profillerinde albümleri bulmayı kolaylaştırıyor ve profildeki dağınıklığı biraz olsun topluyor. Yeni görünümü getiren güncellemenin sunucu üzerinden dağıtıldığı ve kısa süre içinde tüm kullanıcılara ulaşacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER