Eğlence

Apple Music için klasik müzik odaklı yeni bir uygulamanın işaretleri görüldü

apple music

iOS 15.5’in beta sürümünde yapılan incelemede ortaya çıkarılmış ayrıntılara göre, Apple Music için yeni bir yardımcı uygulama yolda olabilir. Bu uygulama daha çok klasik müziğe odaklanıyor gibi görünüyor.

Apple Music ile ilgili olarak, Kullanıcıların “klasik müzik için optimize edilmiş yeni bir uygulama” olarak tanımlanan “In Apple Classical” parçalarını çalmaktan mutlu olup olmadıklarını soran yeni onay mesajları tespit edildi.

Bu, Apple’ın daha odaklanmış bir müzik dinleme deneyimi isteyenler için kendi klasik müzik uygulamasını çıkaracağının açık bir göstergesi olarak nitelendirilebilir. Şirketin geçen yıl Primephonic adlı şirketi satın aldığını düşündüğümüzde, bu uygulamanın sürpriz olmadığını söyleyebiliriz.

Bu satın almayı net bir hedef olmadan yapmak biraz şaşırtıcı olurdu, bu yüzden Apple’ın Primephonic deneyimini kendisinin üstlenmesini bir noktada bekliyorduk. Bu optimizasyonların kullanıcılara ne gibi faydalar sağlayacağını görmek de ilginç olacak.

Yeni uygulamanın ne zaman dağıtıma çıkacağını açık şekilde gösteren bir işaret ise henüz ortaya çıkmadı. Ancak birkaç hafta sonra WWDC 2022 var ve geliştiricilere özel bu etkinlikte Apple, klasik müzik deneyimine odaklanacağı belirtilen yeni uygulamasının duyurusunu da yapabilir.

İLGİLİ HABERLER