Eğlence

Apple Music, “Keşif İstasyonu” ile yeni şarkılarla tanışmaya yardımcı olacak

apple music ios

Apple Music için kullanıcıların çalma listelerini büyütmelerine ve yeni sanatçılar keşfetmelerini sağlayacak yeni bir özelliğin duyurusu yapıldı. “Keşif İstasyonu” adını taşıyan bu kişiselleştirilmiş radyo istasyonu, katalogdan kullanıcıların sevebileceği şarkıları bulup çıkaracak. AppleInsider sitesinin haberinde Apple’ın Spotify gibi tamamen algoritmik öneriler sunmadığının altı çiziliyor.

Apple tarafından Engadget sitesine verilen bilgiye göre, Keşif İstasyonu hem bilinen sanatçılardan hem de Apple’ın “sevebileceğinizi düşündüğü” sanatçılardan şarkılar çalacak. Asıl amacı yeni müzikler keşfetmeye yardım etmek olan Keşif İstasyonu, aynı şarkıyı asla iki kez çalmayacak ve kullancı durdurana kadar kesintisiz çalmaya devam edecek.

Şarkı önermek için algoritmalar kullanan diğer oynatma listeleri gibi, Keşif İstasyonu da önerilerini kullanıcı etkinliğine dayandıracak ve kullanıcı zevki doğrultusunda gelişmeye devam edecek.

Apple Music Keşif İstasyonu’nun dağıtımına başladı

Apple Music, Keşif İstasyonu özelliğini tüm dünyada kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Kullanıcılar bu istasyona “Şimdi Dinle” sayfasındaki “Size Özel İstasyonlar” sekmesi üzerinden erişebilecek. Apple’ın çevrimiçi müzik servisinin Türkiye’deki aylık abonelik ücretinin 19,99 TL olduğunu da hatırlatalım.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER