Eğlence

Apple Music iOS üzerinde Genius’ın desteğiyle şarkı sözlerini gösterecek

apple music ios

Genius internette şarkı sözü arayanların sıklıkla yararlandığı platformlar arasında yer alıyor. Oldukça geniş bir veri tabanı olan platform, Apple Music‘in bundan böyle resmi müzik oynatıcısı olduğunu açıkladı. Bu işbirliği çerçevesinde Apple Music iOS uygulamasını kullananlar da uygulama içinde Genius tarafından sağlanan şarkı sözlerini görebilecek.

Genius‘ı ziyaret eden Apple Music aboneleri, hesaplarıyla giriş yaptıklarında platform üzerinde de diledikleri şarkıyı dinleyebilecek. Genius’a iOS ve Android uygulamaları üzerinden de erişilebiliyor.

Genius‘ı rakip şarkı sözü platformlarından ayıran en önemli özelliği, şarkı sözlerindeki referanslar hakkında da bilgi vermesi. Bu özellik sayesinde şarkıların, eğer varsa, vermek istedikleri mesajlar daha iyi anlaşılıyor.

Apple Music iOS uygulamasında sunulan Genius entegrasyonunun Android’e geliş zamanı konusunda şu an için bilgi verilmiş değil. Genius da söz konusu desteğin Android’e eklenip eklenmeyeceği konusunda şu an için bir işaret vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER