Eğlence

Apple Music iOS uygulamasında içerik karışıklığı

apple music ios

Apple Music kullanıcıları, arşivlerinde başkalarının şarkı ve çalma listelerinin belirdiği ilginç bir sorunla karşılaşmaya başladılar. Son birkaç hafta boyunca, kullanıcıların bazılarının şarkılarını veya tüm çalma listelerini kaybettiği bu sorun, birden fazla kullanıcı tarafından dile getirildi.

Bu rastgele çalma listeleri ve şarkılar, bazı durumlarda kullanıcıların kütüphanelerindeki mevcut içeriklerle değiştirilerek, kullanıcıların daha önce sahip oldukları müziğe erişimini engelliyor. Diğer kullanıcılar ise, bilinmeyen müziklerin kütüphanelerine eklenirken, mevcut içeriklerinin silinmediğini belirtiyor.

Bu sorunun yalnızca iOS’taki Apple Music uygulamasını etkilediği görülüyor. Sorunun neden kaynaklandığı hala bilinmiyor, ancak iCloud eşitleme sorunları nedeniyle kullanıcılar arasında veri karışıklığı yaşanabileceği düşünülüyor. Bazı kullanıcılar, iCloud eşitlemesini kapatıp ardından tekrar açarak bu sorunu çözdüklerini bildirdiler. Bu işlemi, Ayarlar > Apple Kimliği > iCloud > Tümünü Göster adımlarını izleyerek deneyebilirsiniz.

Apple henüz bu sorunu kabul etmedi ve konuyla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi. Bu sorun, geçtiğimiz yıl iCloud for Windows’u etkileyen ve kullanıcıların kütüphanelerinde rastgele kullanıcılara ait fotoğraf ve videoların görünmesine neden olan hatalı bir duruma oldukça benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER