EğlenceManşetler

Apple Music için iOS 10 ile hangi yenilikler planlanıyor?

apple music
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple musicApple Music ile ilgili olarak Bloomberg News tarafından aktarılan haberin hemen arkasından bu sefer de 9to5Mac sitesi Apple’ın müzik dinleme servisinin önümüzdeki haziran ayında WWDC’de gösterilmesi beklenen yeni versiyonuyla ilgili bazı ipuçlarını aktardı.

En açık ve ilk başta dikkat çekecek fark uygulamanın görünümünde olaca. 9to5Mac, Apple Music’in ve dolayısıyla iPhone’un Müzik uygulamasının şu anda mevcut olan, albüm kapak resmine bağlı olarak butonların ve şeffaf çubukların renk değiştirdiği renkli kullanıcı arayüzü değişecek.

Bunun yerine Apple Music için büyük oranda siyah ve beyaz tonların kullanıldığı, büyük boyutlu bir albüm kapak resminin uygulama arayüzünün büyük bölümünü kaplayacağı yeni bir kullanıcı arayüzü tasarlanıyor. Albüm kapağı şu anda da epey büyük durumdayken, bunun daha da büyüğünün nasıl olacağını hayal etmek çok kolay görünmüyor. 9to5Mac’in kaynağının söylediğine göre sonuç olarak daha göze çarpan, ancak bir o kadar da sade bir tasarım sunulmuş olacak.

Şarkı sözlerinin de gelecek büyük güncellemeyle bile sunulacaklar arasında olacağı söyleniyor. Apple’ın plak şirketleriyle birlikte çalıştığı, böylelikle şarkı sözlerinin de şarkı aktıkça ekranda, tıpkı karaoke tarzında gösterileceği öne sürülüyor. Spotify bu özelliği mobil uygulamasında olmasa da, masaüstü yazılımında şarkı sözleri bulunuyor.

Diğer değişiklikler arasında Sizin İçin bölümünün sadeleştirilmesi, bunun yanında bir araya getirilmiş ve kişiselleştirilmiş içeriğe daha fazla yer ayırılması da bulunuyor. Ayrıca Apple epey kafa karıştırıcı olan Yeni sekmesini Keşfet adında yeni bir sekmeyle değiştirmeyi ve bunun altındaki her şeyin düzenini iyileştirmeyi planlıyor.

Değişikliğe uğramayacak iki noktadan bir tanesi Beats 1, diğeri de Apple Music’in Connect adlı sosyal özelliği olacak. Connect üzerinde herhangi bir değişiklik veya iyileştirme düşünülmemesi şaşırtıcı, ancak ilerleyen zamanlarda bu bölüme dair planlananlar hakkında bir şeyler duymak da mümkün olabilir.

Apple’ın iOS 10’un bir parçası olacak şekilde Apple Music ile ilgili değişiklikleri göstermesini bekliyoruz. Hemen ardından yayınlanacak geliştiricilere özel ve herkese açık beta sürümleriyle de bunları sonbaharda yayınlanacak iOS 10’dan önce test etmek mümkün olacak. Ayrıca Apple Music için planlanan yenilikler OS X için iTunes yazılımına da yansıtılacak. Bu yazılım ise, 9to5Mac’in belirttiğine göre 2017 içinde yenilenecek.

İLGİLİ HABERLER