Eğlence

Apple Music için Instagram Hikayeleri desteği yolda

apple music

Uygulamalar arasında içerik paylaşımı uzun süredir oldukça revaçta. Özellikle sosyal medya ve çevrimiçi müzik uygulamaları arasındaki paylaşım trafiği bir hayli yoğun. Ancak Apple Music kullanıcıları, beğendikleri şarkıları Instagram ve Facebook hikayelerinde paylaşma imkanından mahrum kalmış durumda.

Neowin sitesinde yer alan bir haber, bu durumun yakında değişebileceğini gösteriyor. Portekizli bir geliştirici, Twtter’da iOS 13.4.5 beta sürümüyle birlikte Apple Music’teki şarkı, albüm ve çalma listelerini Instagram ve Facebook’taki hikayelerinde de paylaşabildiğini gösteren bir video yayınladı.

Söz konusu videoda, geliştiricinin Apple Music’te Taylor Swift’in bir şarkısını çaldığı görülüyor. Ardından “Paylaş” seçeneğine dokunulduğunda kullanıcıların karşısına diğer uygulamalarla birlikte Instagram da çıkıyor. Instagram seçildiğinde otomatik olarak bir hikaye oluşturuluyor ve kullanıcılar Instagram’ın hikaye düzenleyicisine yönlendiriliyor.

Hikaye ekranında kullanıcılar albüm kapağını, şarkının ve sanatçının adını ve Apple Music’in küçük bir logosunu görüyor. Tüm süreç sadece birkaç saniye sürüyor ve sorunsuz biçimde tamamlanıyor. Beta sürümde bile özelliğin sorunsuz şekilde işlemesinin önemli olduğunu söylemek gerekiyor.

Apple Music için Instagram ve Facebook hikayeleri entegrasyonunun ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı konusunda henüz net bir açıklama gelmiş değil. Ancak Apple’ın yakında yeni bir iOS güncellemesi yayınlayacağı biliniyor. Bu güncellemenin iPhone 9’un piyasaya çıkışıyla aynı dönemde yayınlanması sürpriz olmayacaktır. iPhone 9’un çıkışı için de oklar nisan ayının ikinci yarısını işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER