Eğlence

Apple Music Dinlediklerin 2023 çalma listesiyle yıl içinde en çok dinlediğiniz şarkıları takip edin

apple music dinlediklerin 2023

En sevdikleri şarkılardan oluşan bir çalma listesi isteyen Apple Music kullanıcıları için Apple, Dinlediklerin 2023 çalma listesini kullanıma sunarak bu yıl en çok hangi şarkıları listelediğinizi görmenizi sağlıyor. Önümüzdeki aralık ayında yayınlanacak olan Yılın Özetine kadar, bu listenin içerdiği şarkılar ve onların sıralamaları kesinlikle değişecektir, ancak beğeneceğinizi bildiğiniz müzikleri çalmak için bir kestirme olarak bu özel çalma listesinden hemen yararlanmaya başlayabilirsiniz.

XDA Developers‘ın belirttiği gibi, oynatma listesi bu yıl biraz daha erken geldi. Dinlediklerin 2022 sürümü, geçtiğimiz yılın şubat ayının ortalarında yayınlanmıştı. Görünüşe göre Apple bu özelliği biraz daha ciddiye alıyor. Apple, bu listenin Spotify’ın Wrapped listeleriyle rekabet etmesi gerektiğine karar verdi ve yılın özetini önemli ölçüde daha çekici ve paylaşılabilir hâle getirdi.

Dinlediklerin 2023 çalma listesi yılın sonuna geldiğimizde, yıl içinde en çok dinlediğiniz 100 şarkıyı gösterecek. Ancak yeni yılın sadece bir ayı geride kaldığı için şu anda daha az sayıda parça görebilirsiniz. Ne var ki ben evde, Apple Music hesabıma bağlı olan HomePod mini‘de sürekli müzik akışı yaptığım için, liste 100 parçaya ulaşmış durumda görünüyor.

Apple Music Dinlediklerin 2023 çalma listesini nasıl bulabilirsiniz?

Dinlediklerin 2023’ü arşivinize eklemek için Apple Music uygulamasına girin, ardından Şimdi Dinle sekmesine gidin. Dinlediklerin: Yıllara Göre Popüler Şarkılarınız bölümüne gidin, burada Dinlediklerin 2023 çalma listesine tıklatın. Sağ üst köşedeki + simgesine tıklatın. Bunu yaptıktan sonra, Arşiv bölümünde yer alan Listeler bölümünde çalma listenizi göreceksiniz.

İLGİLİ HABERLER