Eğlence

Apple Music bazı ülkelerde deneme süresinde ücret almaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple musicApple bazı ülkelerde çevrim içi müzik servisi Apple Music’in üç aylık deneme süresinde de ücret almaya başladı. Şirket; Avusturalya’daki kullanıcılarından 0,99 Avustralya Doları, İspanya’daki kullanıcılarından 0,99 avro, İsviçre’deki kullanıcılarından ise 0,99 İsviçre frangı ücret alıyor. Söz konusu bedeller, üç aylık bir dönemi kapsıyor.

Diğer ülkelerde henüz böyle bir uygulama hayata geçirilmiş değil. Apple’ın bu üç ülkede neden deneme süresinde ücret almaya başladığı bilinmiyor. Listeye başka ülkelerin eklenip eklenmeyeceği de belirsizliğini koruyor.

Cupertino merkezli şirket, çevrim içi müzik servisi faaliyete geçmeden önce üç aylık deneme sürecinde sanatçılara telif ücreti ödemeyeceğini açıklamıştı. Ancak aralarında Taylor Swift’in de bulunduğu isimlerin itirazı üzerine Apple kararını değiştirmişti.

Apple Music deneme süresindeki telif masraflarını azaltmayı amaçlıyor olabilir

AppleInsider sitesinde yer alan haberde, şirketin deneme süresindeki telif maliyetlerini aşağıya çekmek amacıyla böyle bir adım atmış olabileceği belirtildi. Cupertino merkezli şirketten henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Apple’ın 5 Haziranda gerçekleştirilecek WWDC 2017 etkinliğinde Apple Music ile ilgili çeşitli değişiklikleri duyurması da şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER