Eğlence

Apple Music Classical uygulamasının çıkış tarihi belli oldu

apple music classical

Apple 2021’de çevrimiçi müzik platform Primephonic’i satın aldığında klasik müzik severler için ayrı bir uygulama çıkaracağını açıklamıştı. Şirket Apple Music Classical adını verdiği bu uygulamanın kullanıcılarla buluşacağı tarihi sonunda duyurdu. Apple’ın klasik müzik uygulaması 28 Mart’ta faaliyete geçecek.

Mevcut Apple Music aboneliğiyle bu uygulamaya erişmek de mümkün olacak. Ancak burada bir sınırlama söz konusu. Bireysel, aile ve Apple One planlarına abone olanlar klasik müzik uygulamasına ulaşabilecek. Apple Music Ses Planı’na üye olanlar ise yeni uygulamayı kullanamayacak.

Apple Music Classical uygulaması ilk etapta iOS 15.4 ve daha üstü sürümlerin yüklü olduğu iPhone’lara indirilebilecek. Uygulamanın Android versiyonu ise “yakında” kullanıcılarla buluşacak. Apple’ın klasik müzik katalogunda yeni eserlerden başyapıtlara kadar uzanan 5 milyondan fazla şarkı yer alıyor. Yüksek çözünürlüklü kayıpsız ses deneyimi ve uzamsal ses destekli binlerce şarkı serviste kullanıcıları bekliyor. Şirket binlerce özel albümün klasik müzik kütüphanesinin bir parçası olduğunun altını çiziyor.

Uygulamada klasik müzik tutkunları şarkılardan daha fazlasını bulabilecek. Bestecilerin biyografilerini, en önemli çalışmalarının tanımları ve kapsamlı rehberler de uygulamaların getirdikleri arasında yer alıyor. Apple uygulamanın arama özelliğinin de yenilendiğini ve kullanıcıların karşısına 700’den fazla özelleştirilmiş çalma listesinin çıkarılacağı belirtildi.

Apple Music Classical bazı noktalarda Apple Music uygulamasından ayrılıyor

Uygulamanın tasarımı ana Apple Music uygulamasıyla hemen hemen aynı olsa da, bazı farklar söz konusu. Ana başlıklar ve bölüm isimleri için farklı bir yazı tipi kullanılırken, navigasyon çubuğunda da sadece dört butonun bulunduğu görülüyor. Ana uygulamadaki Radyo butonu klasik müzik uygulamasında yer almıyor. Uygulama logosundaki nota sembolünün sol anahtarıyla değiştirilmesi de iki uygulamayı ayırt etmeyi sağlıyor.

Apple Music Classical uygulaması için App Store’dan ön sipariş verilebiliyor. Sipariş verenler, otomatik güncelleme seçeneğini açtıkları takdirde uygulama 28 Mart’ta otomatik olarak cihazlarına yüklenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER