Eğlence

Apple Music’ten bağımsız müzisyenlere destek

apple music

Apple Music, küresel koronavirüs salgınından etkilenen ve bağımsız plak şirketlerine bağlı olarak çalışan müzisyenler için 50 milyon dolarlık bir kaynak ayırdı. Rolling Stone’da yer alan habere göre; Apple tarafından bağımsız plak şirketlerine gönderilen e-postada, şirketlere sanatçılarına destek olabilmeleri için ön ödeme yapılacağı belirtildi.

Apple Music’ten her ay en az 10 bin dolar telif ödemesi alan ve servisle doğrudan dağıtım anlaşması bulunan plak şirketleri, bu destekten yararlanabilecek. Ödenecek meblağ, plak şirketinin geçmiş kazancı doğrultusunda belirlenecek ve şirketin gelecek kazançlarından kesilebilecek.

Apple’dan gönderilen e-postada, bu avansın iyi niyet çerçevesinde dağıtıldığının altı çizildi. Teknoloji devi, şirketlerin aldıkları parayı sanatçılarına destek ve operasyonlarını sürdürmek için kullanmasının beklendiğini belirtti.

Apple’dan gönderilen e-postada şu ifadeler de yer alıyor: “Müzik endüstrisi için küresel olarak zor zamanlardan geçiyoruz. İnsanların geçimleri risk altında. Endüstrimizin dayandığı pek çok gelir kaynağı bir anda ortadan kayboldu. Apple’ın müzikle çok uzun ve derin bir geçmişi var. Dünyadaki en iyi plak şirketleri ve sanatçılarla yakın iş birliği içinde olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Yardım etmek istiyoruz.”

Apple Music, müzisyenlere ve müzik endüstrisinin diğer paydaşlarına yardım etmek için kolları sıvayan tek çevrimiçi müzik platformu değil. Amazon Music, Facebook, SiriusXM, Pandora, Spotify, Tidal ve YouTube Music; MusiCare’in COVID-19 Yardım Fonu’na destek sözü vermişti. Spotify, sanatçılara doğrudan destekte bulunmayı kolaylaştırmıştı. SoundCloud ve Bandsintown ise müzisyenlerin Twitch konserleri üzerinden para kazanabilmesini mümkün kılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER