Eğlence

Apple Music deneme süresinde telif ücreti ödeme kararıyla bağımsız plak şirketlerinin de desteğini kazandı

apple-music-tasarim-090615

Apple’ın Taylor Swift’e teşekkür etmesi gerektiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Swift’in itirazının ardından Apple Music’in üç aylık deneme süresi boyunca telif ödememe kararından vazgeçen Apple, böylelikle müzik servisinde daha geniş bir katalog sunma imkanına kavuştu. Billboard’un haberine göre, Apple bağımsız müzik sektörünün önemli şirketlerinden Beggars Group ve 20 binden fazla plak şirketini temsil eden bağımsız hak ajansı Merlin ile anlaşmaya vardı.

Merlin CEO’su Charles Caldas, Apple Music’in deneme süresi boyunca telif ücreti ödeme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ve yeni koşullar çerçevesinde Apple ile anlaşmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten bir mektup kaleme aldı. Caldas söz konusu mektubu Merlin’in üyeleriyle paylaştı.

Beggars Group’un açıklamasında ise son birkaç günlük dönemde Apple ile oldukça verimli görüşmelerin gerçekleştiği ve bu görüşmelerin neticesinde Apple Music için bir anlaşmaya varılmasından ötürü büyük bir mutluluk duyulduğu belirtildi. Beggars Group, daha geçtiğimiz hafta Apple’ın telif ücreti ödeme konusundaki tutumuna eleştiri getirmişti.

Anlaşmaların detayları bilinmese de, Apple’ın çevrim içi müzik katalogunu genişletme konusunda önemli bir başarı elde ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Merlin’in 20 binden fazla bağımsız plak şirketini temsil etmesi, Beggars Group’un ise Radiohead, Adele ve The xx gibi popüler isimleri bünyesinde barındırması, anlaşmanın Apple Music’e sağlayacağı katkıyı anlatmakta yeterli oluyor.

İLGİLİ HABERLER