Eğlence

Apple Music aylık tekil kullanıcı sayısında Spotify’ı geride bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple musicApple Music, çevrim içi müzik servisi pazarındaki en büyük rakibi Spotify kadar fazla ücretli aboneye sahip değil. Ancak Apple’ın servisi, bir konuda en önemli rakibine üstünlük sağlıyor. Üç aylık ücretsiz deneme sayesinde Apple’ın servisi mobil cihazlardaki tekil aylık kullanıcı sayısında Spotify’ı geride bıraktı.

Mobil analiz şirketi Verto’nun rakamlarına göre; Cupertino merkezli şirketin çevrim içi müzik servisi, şubat ayında 40.7 milyon aylık tekil kullanıcıya ulaştı. Verto sadece mobil cihazlar üzerindeki kullanımı ölçtüğü için asıl rakamın daha yüksek olabileceği düşünülüyor.

Şubat ayında çevrim içi radyo servisi Pandora, 32.6 milyon tekil aylık kullanıcıya ulaştı. Spotify ise 30.4 milyon kullanıcıyla listenin üçüncü sırasına yerleşti. iHeart Radio, 28.5 milyon tekil mobil kullanıcısıyla Spotify’ı izledi. SoundCloud ise 25.7 milyon kullanıcıyla listeye beşinci sıradan girdi. Spotify, Pandora, iHeart Radio ve SoundCloud’un kullanıcı rakamlarında hem mobil hem de masaüstü kullanımının değerlendirildiğini belirtmekte fayda var.

ABD ve Birleşik Krallık’taki 20 bin kullanıcıdan veri toplayan Verto, elde ettiği verileri analiz bilgileriyle eşleştiriyor. Bu eşleştirme sonucunda Apple Music’in aylık tekil kullanıcı sayısında rakiplerini geride bırakmasında üç aylık ücretsiz deneme süresinin etkili olduğu görülüyor. Apple’ın bu teklifi sayesinde ABD’de şirketin çevrim içi müzik servisini kullananların sayısının ikiye katlandığı belirtiliyor.

Apple, çevrim içi müzik servisine üye olanlara üç ay boyunca ücret ödemeden müzik dinleme imkanı sağlıyor. Spotify’da ise bu süre sadece 1 ay.

Apple Music 20 milyondan fazla ücretli aboneye sahip

2016’nın aralık ayında açıklana verilere göre, Apple’ın çevrim içi müzik servisinin ücretli abone sayısı 20 milyonu geçti. Spotify ise mart ayının başı itibarıyla 50 milyondan fazla ücretli aboneye ulaşmıştı.

İLGİLİ HABERLER