Eğlence

Apple Music Android uygulamasına önemli destek

apple music android

Apple Music, iOS 13 ile birlikte koyu renk modu ve gerçek zamanlı şarkı sözleri gibi çeşitli özellikler kazanmıştı. Cupertino merkezli şirket, çevrimiçi müzik servisinin Android uygulamasını da unutmadığını gösteren bir adım attı. Apple Music Android uygulaması, sonunda Chromecast desteğine kavuştu.

Chromecast desteği uygulamanın geçtiğimiz ay yayınlanan en son beta sürümünde görülmüştü. Bu özellik sonunda Apple Music’in Android uygulamasının tüm kullanıcılarına açıldı. Böylelikle Android cihaz sahipleri, Apple Music’teki deneyimlerini Chromecast ile büyük ekran üzerinde de yaşayabilecek.

Apple Music Android uygulaması Google Home ve Asistan desteğini bir süredir sunuyor

Tahmin edilebileceği üzere; bu destek, zahmetsizce yararlanılabilecek şekilde tasarlanmış. Eğer telefonla aynı ağda uyumlu bir Chromecast varsa, Apple Music uygulamasında bir yansıtma ikonu görülecek. Bu ikona dokunulduğunda Chromecast devreye girecek ve ses iletimini üstlenecek.

Apple Music’in Android uygulaması, daha önce Google Home ve Google Asistan desteği sunmaya başlamıştı. Chromecast desteğinin kendisini tamamen Apple veya Google ekosistemlerinden birine bağlamamış kullanıcılar için iyi bir haber olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER