Eğlence

Apple Music Android uygulaması tablet desteğine kavuşuyor

apple music android google asistan

Apple Music Android uygulaması için hazırlanan en yeni beta sürümü, çeşitli yenilikleri beraberinde getiriyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, görselleri ve müzik oynatma deneyimini iyileştiren güncelleme ile birlikte Android tabletler de uygulamanın destek kapsamına alınacak.

Apple Music‘in Android uygulamasının beta sürümüne erişmek, diğer Android uygulamalarında olduğu gibi gerçekleşmiyor. Kullanıcıların beta testi için oluşturulan özel Google grubuna katılması gerekiyor. Katılımın tamamlanmasının ardından hâlihazırda beta aşamasında olan 2.7 sürümüne erişim sağlanabiliyor.

Apple’ın bu yönde adım atmasına çok da şaşırmamak gerekiyor. Apple Music’i de bünyesinde barındıran Servisler birimi, artık şirketin öncelikli odak noktaları arasında bulunuyor. Apple 2021 itibarıyla Servisler birimi üzerinden yılda 50 milyar dolar kazanmayı hedefliyor. Söz konusu meblağ, 2017’ye kıyasla yüzde 67’lik bir artışın hedeflendiği anlamına geliyor. Bunun için farklı cihaz platformlarına açılımını hızlandırmaya çalışan Apple, Amazon Echo cihazları üzerinden de Apple Music’e erişilebileceğini duyurmuştu.

Apple Music Android uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor. Android kullanıcıları da servise üç ay boyunca ücretsiz olarak erişebiliyor. Üç aylık deneme sürecinin tamamlanmasının ardından ödeme dönemi başlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER