Eğlence

Apple Music Android uygulaması için yeni araç takımları yolda

apple music android

Apple Music Android uygulamasının en yeni beta sürümü, ana ekrana yerleştirilen araç takımları için önemli değişiklikleri beraberinde getiriyor. Buna ek olarak, Primephonic’i satın alan Apple’ın klasik müzik uygulamasının ismi de yeni beta sürümüyle ortaya çıktı.

Apple Music’in Android uygulamasında kullanıcılara uzun süredir iki araç takımı sunuluyor. Beta sürümüyle bu araç takımlarının etrafındaki kalın çerçeve kaldırılıyor. Böylelikle araç takımlarının alanı biraz daha genişliyor.

“Apple Music Player” isimli araç takımı daha geniş ve uzun hâle gelirken, “Apple Music Yakınlarda Çalınanlar” araç takımı için de daha fazla konfigürasyon seçeneği sunuluyor. Araç takımının üst yarısı büyütülürken, eski şarkıların gösterimi için de 3×1 ve 3×2 olmak üzere iki seçenek kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Bir diğer değişiklik ise araç takımlarının arka planıyla ilgili. Artık arka plan rengi, çalan albümün kapağıyla uyumlu olacak. Hiçbir şey çalmadığında yine eskiden olduğu gibi kırmızı/pembe renk tonuna dönülecek.

Bu araç takımlarının hâlâ beta aşamasında olduğunu ve görsel anlamda da pek çok hata barındırdığını belirtmek gerekiyor. Güncellemenin nihai sürümünün kullanıcılarla buluşmasının iOS 15.4 ile eş zamanlı şekilde olması bekleniyor.

Apple geçtiğimiz ağustos ayında klasik müzik yelpazesini genişletmek için Primephonic’i satın almıştı. Birkaç ay sonra Primephonic’i kapatan Apple, Primephonic abonelerini yeni uygulama hazır hâle gelene kadar Apple Music’e yönlendirmişti.

Apple Music Android uygulamasının en yeni beta sürümü, söz konusu uygulamanın Apple Classical kullanıcıların karşısına çıkacağını gösteriyor. Kullanıcıların bir klasik müzik eserini doğrudan bu uygulamada açması mümkün olacağa benziyor. Ancak Apple’ın Apple Classical ismini değiştirmesinin de ihtimal dahilinde olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER