EğlenceManşetler

Apple Music Android uygulaması şimdi iOS uygulamasına daha fazla benziyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple music androidApple’ın şimdiye kadar Android için çıkardığı sadece iki adet uygulama var; biri Move to iOS, diğeri ise Apple Music. Tabii ki Beats’e özel bir uygulama daha var, ancak onu klasman dışı tutabiliriz. Her iki uygulama da tasarım bakımından Apple’ın iOS’teki uygulamalarına verdiği özenden yoksun kalmıştı. Apple Music ile işler değişmeye başlıyor gibi görünüyor.

Android kullanıcılarına Apple’ın internet üzerinden müzik dinleme servisine erişim imkanı sunan Apple Music uygulamasının ilk sürümleri Apple’ın kendi tasarım dilinden çok Android’in genel tasarımına uygun bir hâl içeriyordu. 2.0 versiyon numaralı yeni sürümle birlikte Apple Music Android uygulaması görünüş açısından iOS 10 ile birlikte Apple’ın cihazlarına gelen Müzik uygulamasına benziyor.

Bazıları, her ne kadar sıkı rekabet eden şirketlerden gelse de, Android uygulamalarının görünüş ve davranış açısından Android uygulamalarına yakışır olmasını, Android’in geleneklerini ve tasarım dilini kullanmasını savunabilir. Bununla birlikte başkaları da uygulamanın her platformda aynı tutarlılığı göstermesini istiyor. Yeni Apple Music uygulaması bu iki yaklaşımın karışımını barındırıyor.

Bir taraftan kenarda “hamburger” tarzında, çoğu iOS uygulamasında görmediğimiz menü yer alırken, diğer taraftan uygulamanın geri kalan kısmı Müzik uygulamasının iOS’teki hâline benziyor. Uygulama şimdi çalma listeleri, albümleri, sanatçılar ve parçalar arasında, Arşiv bölümü içinden gezinme fırsatı veriyor. Ayrıca Sizin için, Göz At, Radyo gibi seçenekler de bulunuyor.

Apple’ın Google ve Android ile olan ilişkisi düşünüldüğünde, Apple’ın uygulamasını bu kadar kapsamlı şekilde güncellemesi biraz şaşırtıcı görünüyor. Uygulamanın Google Play’deki versiyonu bazı kullanıcılardan düşük puanlar ve şikayetler alıyordu. Belki bu güncellemeyle birlikte olumlu yorumlar artar. Ancak Apple kimlikleriyle iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini kullananlar için giriş sorununun devam ettiğini belirtelim.

İLGİLİ HABERLER