EğlenceUlaşım

Apple Music Android Auto’ya geldi

apple music android auto
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Apple Music Android versiyonu için bir güncelleme yayınladı. Güncellemeyle birlikte gelen en önemli yenilik Android Auto desteği oldu.

Android kullanıcısı olup da Spotify yerine Apple’ın müzik servisini tercih edenler bundan böyle Google‘ın araç içi bilgi ve eğlence platformundan da yararlanabilecekler. Apple, geçen ay bu özelliğin testlerine başlamıştı.

CarPlay gibi rakip bir platforma da sahip olan Apple, Android Auto’ya müzik servisi için desteğini önce getirerek YouTube Music servisini de yenmiş oldu. Google, otomobillere özel YouTube Music deneyiminin çok yakında geleceğini söylemişti.

Bu arada Google da, iOS 12‘nin yayınlanmasının hemen ardından Google Haritalar’ı Apple’ın CarPlay platformuna getirmişti.

Apple, Android’in bazı rahatlıklarını göz ardı etmiyor. Apple Music, iOS’te var olmayan microSD karta depolama imkanını destekliyor.

Apple Music Android uygulamasına gelen son güncellemeyle birlikte şarkı sözlerini girerek arama imkanı getiriliyor. iOS’e gelmiş iyileştirilmiş sanatçı görünümü Android’e de taşınıyor.

İLGİLİ HABERLER