Eğlence

Apple Music albüm sayfalarında dağınıklığı azaltıyor

apple music

Apple Music, bir albümün farklı versiyonlarının gösteriminde değişikliğe gitti. Bundan böyle Apple Music’teki bir albümün alternatif versiyonları, şarkı listesinin altında yer alan “Diğer Versiyonlar” isimli bölümde gösterilecek.

Apple Music’in yeni özelliğini MacStories sitesinden Federico Viticci ortaya çıkardı. Vittici, yeni organizasyon yaklaşımını daha net şekilde gösteren bazı örnekleri de Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı. Bu örneklerden biri şu şekilde: Amerikan müzik grubu Death Cab for Cutie’nin Transatlanticism isimli albümünün Transatlanticism Demos ve Transatlanticism (10th Anniversary Edition) isimlerini taşıyan iki versiyonu daha bulunuyor. Bu iki albüm, “Diğer Versiyonlar” başlığı altında ana albümün şarkı listesinin altına taşınıyor.

Death Cab for Cutie’nin tüm albümlerine bakarken de bu iki albümü görmek mümkün olmuyor. Söz konusu albümlere sadece orijinal albüm veya arama özelliği üzerinden erişim sağlanabiliyor.

Apple Music’in bu yeni yaklaşımıyla sanatçı sayfalarındaki kalabalığı azalttığı söylenebilir. Bu sayede dinleyicilerin sanatçıların stüdyo albümlerine odaklanması kolaylaşacak. Aynı eserleri barındıran albümlerin bir araya toplanması da mantıklı görünüyor.

Apple Music, bu yeni organizasyon yaklaşımına remiks albümlerini dahil etmiyor. Remiks albümleri, yine sanatçıların albümleri arasında bağımsız bir seçenek olarak gösteriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER