Eğlence

Apple Music aboneleri arkadaşlarına ücretsiz erişim hediye edebiliyor

apple music
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Music aboneleri servise üye olmayan arkadaşlarına 1 aylık ücretsiz erişim hakkı hediye edebiliyor. Hâlihazırda Apple Music’in 3 aylık ücretsiz deneme süresinin olduğunu da göz önüne alınca servise ücretsiz erişim süresi toplam 4 aya çıkıyor. Arkadaşlarına ücretsiz erişim hakkı hediye etmek isteyenlerin telefonlarına veya tabletlerine gelen bildirime dokunması, sürecin başlatılması için yeterli oluyor. Bildirime dokunulduğunda açılan sayfada ücretsiz erişim hediyesini kısa mesajla gönderme imkanı sunuluyor.

İlgili web sayfasında üyeliklerin deneme süresinin tamamlanmasının ardından otomatik olarak yenilendiği belirtiliyor. Bu da daha önce deneme sürelerini kullananlara da üyelik hediye edilebileceği anlamına geliyor. Ancak teklifin dünya genelinde geçerli olup olmadığı henüz tam olarak bilinmiyor. Yine de, Apple’ın bu tarz tekliflerle uzun vadede daha fazla abone kazanmak için sunduğunu görmek çok zor değil.

9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, Apple’ın teklifi tüm Apple Music abonelerini memnun etmemişe benziyor. Cupertino merkezli şirketin gönderdiği bildirimle kendi App Store talimatlarını ihlâl ettiği öne sürülüyor. Talimatların 4.5.4 bölümünde uygulamaların reklam, promosyon ve doğrudan pazarlama amacıyla bildirim gönderemeyeceği açık biçimde ifade ediliyor. Yine de, bu yöntemi daha önce de kullanan Apple için bu durum bir sorunmuş gibi görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER