Eğlence

Apple Music 6.5 milyon ücretli aboneye sahip

apple-music-tasarim-090615

Apple CEO’su Tim Cook, şirketinin geçtiğimiz haziran ayının sonunda faaliyete geçirdiği çevrim içi müzik servisi Apple Music’e ilişkin bazı rakamları kamuoyuyla paylaştı. Apple Music’in kullanıcı sayısının 15 milyonu aştığını söyleyen Cook, bu rakamın 6.5 milyonluk kısmını aylık bir abonelik ücreti ödeyerek hizmet alanların oluşturduğunu belirtti. Geri kalan yaklaşık 8.5 milyonluk kullanıcı dilimiyse halen üç aylık deneme süreci içinde Apple Music’e ücretsiz erişiyor. Apple Music’in en büyük rakibi konumundaki Spotify ise geçtiğimiz haziranda açıklanan rakamlara göre, 20 milyon ücretli aboneye sahip.

Ekim ayında Apple ilk kez Apple Music abonelerinden ödeme almaya başladı. Dolayısıyla şirketin açıkladığı 6.5 milyon ücretli abone sayısının içinde ücretsiz dönemin sona ermesinin ardından aboneliğini iptal etmeyi unutanların olması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Buna ek olarak, Apple Music ile yeni tanışan insanların sayısının da arttığı görülüyor. Apple Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, ağustos ayında Apple Music’in deneme sürecinde 11 milyon kullanıcısının bulunduğunu belirtmişti. Kullanıcı sayısının 15 milyonu aşması, çevrim içi müzik servisiyle yeni tanışan insanlar olduğunu gözler önüne seriyor.

Çok konuşulan ve hakkında pek çok olumsuz iddia bulunan Apple Music gibi bir servisin popülariteye ulaşması, doğal olarak, zaman alacaktır. Ancak Apple CEO’su Tim Cook şimdiden çevrim içi müzik servisinin kaydettiği ilerlemeden memnun gözüküyor. WSJD Live’da konuşan Cook, Apple Music için “Gerçekten iyi gidiyor. Ne şanslıyız ki, pek çok insan Apple Music’i seviyor.” sözlerini kullandı.

Apple Music’in henüz Türkiye’de faaliyete geçmediğini hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER