EğlenceManşetler

Apple Music abone sayısı 20 milyonun üstüne çıktı

apple music

apple music abone sayisiRecode sitesi tarafından düzenlenen Recode Medya Konferansı’nda konuşan Apple başkan yardımcısı Eddy Cue, şirketinin çevrim içi müzik servisine dair yeni rakamları paylaştı. Apple Music abone sayısı 20 milyonun “oldukça” üstüne çıksa da, Cue şirket olarak mevcut noktanın kendilerini tatmin etmediğini ve Apple Music’i daha ileriye taşımak için yoğun biçimde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Cue, Apple Music’in kendisini katlayarak ve daha hızlı biçimde büyümesi için yeterli bir alan bulunduğunu ifade etti. Hâli hazırda çevrim içi abone servislerine abone olan kişi sayısının 100 milyon civarında olduğunu dile getiren Cue, müzik dinleyen insan sayısının ise bundan kat kat yüksek olduğunun altını çizdi.

Cue, Apple’ın müzik sektöründe “özel” anlaşmalara dair bakış açısı hakkında da açıklamalarda bulundu. Belli albümlerin veya sanatçıların özel haklarını almanın bir promosyon stratejisi olduğunu söyleyen Cue, bunun uzun vadede müzik endüstrisi için iyi olmadığını ifade etti.

Aralarında Tidal’ın da bulunduğu bazı çevrim içi müzik servisleri, abone tabanlarını genişletmek adına özel anlaşmalardan yararlanıyor. Bu anlaşmalar, plak şirketleri veya müzik endüstrisinin yöneticileri tarafından tepkiyle karşılanabiliyor. Cue, Apple olarak özel anlaşmalar yapmak yerine Drake ve Chance The Rapper örneklerinde olduğu gibi baştan sona kadar sanatçılarla çalışmayı tercih ettiklerini dile getirdi.

Apple Music abone sayısı eylülde 19 milyon seviyesindeydi

Apple Music abone sayısı, geçtiğimiz eylül ayında 19 milyon seviyesindeydi. Aralık ayında ise servisin 20 milyon aboneye ulaştığı açıklanmıştı. Yaklaşık 2 aylık süre içinde abone sayısı 20 milyonun “oldukça” üzerine çıktı. Apple Music’in performansı oldukça etkileyici görünüyor. Ancak servisin Spotify’ı geride bırakması için daha uzun bir yol yürümesi gerekiyor. Eddy Cue, tarafından yapılan açıklamalar, Apple’ın da bu durumun farkında olduğunu gösteriyor. Planet of the Apps ve Carpool Karaoke gibi içeriklerin bu hedefe ulaşmaya nasıl bir etki yapacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER