EğlenceManşetler

Apple Music’in deneme süresindeki abone sayısı 11 milyonu aştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-music-tasarim-090615

Geçtiğimiz haziran ayının sonunda faaliyete geçen Apple Music, 1 aydan biraz daha uzun bir süre içinde 11 milyondan fazla aboneye ulaşmayı başardı. Söz konusu abonelerin şu an için deneme süresi içinde olduklarını ve servise herhangi bir ücret ödemediklerini hatırlatmakta fayda var. USA Today’e konuşan Apple’ın internet servislerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, Apple Music’in şu ana kadar ulaştığı rakamlardan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Cue, yaklaşık 2 milyon kullanıcının 6 kişilik bir alan sunan aile planına geçiş yapmayı seçtiklerini de ayrıca dile getirdi. Apple Music için asıl test ücretsiz deneme süresinin tamamlanmasının ardından başlayacak. Servisin 11 milyonu aşkın abonesinin ne kadarını kendisine bağlı tutabileceği merak ediliyor. Apple Music’in en önemli rakibi Spotify’ın ücretli abone sayısı geçtiğimiz haziran ayı itibarıyla 20 milyona ulaşmış durumda.

Eddy Cue, Apple Music’in yola çıkarken bazı sorunlar ve hatalar barındırdığını kabul etti. Kullanıcıların karşılaştıkları problemlerden haberdar olduklarını ve onları hayal kırıklığına uğrattıkları için büyük üzüntü duyduklarını söyleyen Cue, problemleri çözmek için gerekli güncellemeleri mümkün olduğunca hızlı yayınlamaya çalıştıklarının altını çizdi. Temmuz ayının App Store’un geneli için rekorları beraberinde getirdiğini ifade eden Cue, Çin’den gelen katkı sayesinde mağazadaki işlem hacminin 1.7 milyar doları bulduğuna dikkat çekti.

Beats’in kurucularından Jimmy Iovine ise Apple’ın şirketini satın alması ve Beats Music’i Apple Music’e dönüştürmesinin ardından edinilen kazanımlardan ötürü olumlu anlamda şaşırdığını ifade etti. Iovine, ABD dışındaki pek çok ülkede Apple Music’in ne olduğunun ve nasıl işlediğinin anlatılması gerektiğini de dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER