EğlenceManşetler

Apple Music 2021 Yıl Sonu Listeleri ile yılın müzik eğilimlerini görün

apple music 2021 yıl sonu listeleri

Apple Music bu hafta, yıllık Top 100 listeleriyle birlikte yılın en çok dinlenen şarkılarını açıklıyor. Apple’ın yaptığı açıklamaya göre, bu yıl ilk kez, En İyi 100 Dinlenen Şarkı, En İyi 100 Shazamed Şarkı ve En Çok Okunan 100 Şarkı Sözü’nün yanı sıra Apple Music ve Fitness+ genelinde en çok çalınan egzersiz müziğini öne çıkaran Top 100 2021: Fitness tablosunu paylaşılıyor. Bu küresel listelerin, müzikte bir başka inanılmaz yılı öne çıkararak kutlarken evrensel bir bakış açısı sunduğu belirtiliyor. Apple Music’teki En İyi 100 çalma listelerinin tamamını Apple Music üzerinden dinleyebilirsiniz.

Apple Music dünya listelerinde 2021’in en çok dinlenen şarkısı BTS’den” Dynamite” olurken Türkiye listelerinde ilk sırada Sefo’dan “Bilmem Mİ?” şarkısını EDİS’den “Martılar” ve Madrigal’den “Seni Dert Etmeler” parçası takip ediyor. 2021’in en çok Shazamlanan parçası ise hem dünya hem Türkiye listelerinde Masked Wolf’tan “Astronaut in the Ocean” olarak karşımıza çıkıyor.

Apple Music 2021 Liste Birincileri

– 2021’in Dünyada En Çok Dinlenen Şarkısı: Dynamite – BTS
– En Çok Okunan Şarkı Sözleri: drivers license  – Olivia Rodrigo
– En Çok Dinlenen Fitness Şarkısı: Head & Heart (feat. MNEK) [Tiësto Remix] – Joel Corry
– En çok Shazamlanan Şarkı: Astronaut In The Ocean – Masked Wolf
– 2021’in Türkiye’de En Çok Dinlenen Şarkısı: Bilmem mi? – Sefo

Apple Music 2021’in En İyi Şarkıları

apple music 2021 yıl sonu listeleri

Dünya nüfusunun çoğunun evlerine kapandığı bir yılın ardından 2021, bir ayağının kapıdan dışarı çıkmasıyla ilgiliydi. 16 Ekim 2020 ve 15 Ekim 2021 tarihleri arasında Apple Music’te dünya genelinde en çok dinlenen şarkıları derleyen bu liste, bu kararsızlık ve umutluluğun bir aynasıdır, sarsıntıyı çok fazla hissettirdiğimizde geri döndüğümüz favoriler. Hip-hop’ta yeni başlayanlardan, yayın yapmaya çalışan bir Japon sanatçı dalgasına, gezegen hakimiyeti için hazırlanmış bir K-pop juggernaut’a kadar hepsinin ortak noktası, hepimizin onlara en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda rahatlık ve katarsis getirmeleri.

Apple Music En İyi 100 2021: En Çok Okunan Şarkı Sözleri

Apple Music, her yıl dünyanın dört bir yanındaki hayranlar tarafından hangi şarkıların en popüler sözlere sahip olduğunu, okunduğunu ve kesinlikle söylendiğini listeliyor. İlk 100, aşağıda bulabileceğiniz karaoke için hazır bir çalma listesi halinde derlendi. Bu yılki listenin zirvesine Olivia Rodrigo hakim, TikTok sansasyonu ilk 10’da üç şarkıyla gerçek bir pop yıldızı haline geldi. Ocak ayında henüz 17 yaşındayken piyasaya sürülen, çığır açan çıkış single’ı “drivers license”, gençlerin gönül yaralarını ve hassasiyetlerini ustaca anlatan canlı bir kartpostal gibi; zengin, düşündürücü ve melodramatik olarak nitelendiriliyor.

apple music 2021 yıl sonu listeleri

En İyi 100 2021: Fitness

Titreşimleri olumlu ve canlandırıcı tutmak, daha derin bir amaç duygusuna dokunmak ya da sadece bize dışarıda geçirdiğimiz harika bir geceyi hatırlatmak için olsun, çalışmayı seçtiğimiz müzik çok kişiseldir. Apple Music’in En İyi 100 2021: Fitness, 2021’de hangi parçaların sizi terletmenin püf noktası olduğuna kapsamlı bir bakış. Tüm Apple Music Fitness çalma listelerimizden ve Fitness+ eğitmen ekibinin Studio Series aracılığıyla programladıkları verileri derleyerek hazırlanan bu listeler yılın en çok çalınan yüksek enerjili müziğini temsil ediyor.

En İyi 100 2021: Shazam

Apple’ın belirttiğine göre, Masked Wolf’un “Astronaut In The Ocean”ını keşfetmek için 11.7 milyon kişi Shazam’ı kullandı. Avustralyalı hip-hop sanatçısının bu parçası ilk olarak 2019’da yayınlandı, ancak TikTok’ta viral olduktan sonra, 2021’de dünyadaki diğer tüm şarkılardan daha fazla Shazam’landı. The Weeknd, “Save Your Tears” 8,5 milyon Shazam ile ikinci olurken, Ed Sheeran’ın “Bad Habits” 8,1 milyon aldı.

Shazamlayan kullanıcılara 5 aya kadar ücretsiz Apple Music üyeliği

Apple hâlâ Apple Music üyesi olmayanların, Shazam’ladıkları bir parçayla beraber 5 aya kadar ücretsiz üyeliklerini hemen başlatabileceklerini belirtiyor. Ücretsiz deneme sürümünü almak için tek yapmanız gereken Shazam Uygulamasını iPhone veya iPad’inize indirmek oluyor.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER