Eğlence

Apple Music’teki şarkı sayısı 100 milyonu geçti

apple music android klasik müzik

Apple Music sembolik bir kilometre taşını geride bıraktı. Apple’dan yapılan açıklamada, platformdaki şarkı sayısının 100 milyonu geçtiği belirtildi. Servis 2015’in haziran ayında faaliyete geçtiğinde katalogundaki şarkı sayısı 30 milyondu. Cupertino merkezli şirket, platforma her gün yaklaşık 20 bin yeni şarkı eklendiğini hatırlatmayı da ihmal etmedi.

100 milyon barajının aşılması Apple Music’e rakiplerine karşı bir avantaj sağlayabilir. Hâlihazırda platformun en büyük rakibi olan Spotify’da 80 milyondan fazla şarkı bulunuyor. Bu sayı da oldukça yeterli, ancak az bilinen veya eski bir şarkıya ulaşmakta Apple’ın servisinin bir avantajı olduğu söylenebilir.

Bunun kullanıcıları bir platformdan diğerine geçmeye teşvik edip etmeyeceği konusunda bir şey söylemek pek mümkün değil. 100 milyonu aşkın şarkının ne kadarının Apple’ın müzik servisine özgü olduğu konusunda da net bir bilgi verilmedi.

Ne olursa olsun, 100 milyon şarkının Apple Music için haklı bir övünme sebebi olduğu söylenebilir. Bu ilk kez bir çevrimiçi müzik platformuna üye olacak veya platformunu değiştirmek isteyenler için “akıl çelici” olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER